ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

وکیل کلاهبرداری شیراز

وکیل کلاهبرداری شیراز

کلاهبرداری، همانگونه که از نام‌اش مشخص است، به معنی بردن اموال دیگران به روش‌های فریب‌کارانه و به کار بردن حیله و نیرنگ است. این جرم بسته به نوع آن مجازات‌های متفاوتی در پی دارد. زمانی‌که بتوانید روی بهترین وکیل شیراز دست بگذارید، او می‌تواند وکالت کلیه پرونده‌های این زمینه را به عهده بگیرد، از کلاهبرداری‌های اینترنتی گرفته تا موارد ملموس‌تر، مثلا وکیل کلاهبرداری ماشین. اما پیش از آن، در این مقاله جرم کلاهبرداری از نظر حقوقی بررسی می‌کنیم. همچنین، انواع کلاهبرداری، مصادیق و مجازات اینکار و … از زبان وکیل کلاهبرداری شیراز بیان خواهیم کرد. با ماه همراه باشید.

کلاهبرداری چیست؟

به ساده ترین بیان، هرگونه رفتار فریبکارانه به قصد اخذ مال کسی دیگر را کلاهبرداری می گویند. که به گفتۀ وکیل کلاهبرداری شیراز، در آن فرد به وسیلۀ ابزارهای متقلبانه طرف مقابل خود را فریب می‌دهد، و بدین گونه مال دیگری را می‌برد. شرط کلاهبرداری منفعت مالیِ خودِ کلاهبردار یا شخص دیگری از این جریان است. و معمولاً افراد با رضایت مال خود را به کلاهبردار تقدیم می‌کنند. کلاهبرداری در قانون شامل وجوه و مصادیق گسترده‌ای می‌شود. در بخش‌های بعد به مهم‌ترین مصادیق جرم کلاهبرداری اشاره خواهیم کرد.


وکیل کلاهبرداری کیست؟

همانطور که می‌دانید برای رسیدگی به هر جرمی باید به وکیل مربوط به آن حوزه کمک گرفت. جرم کلاهبرداری نیز از این قاعده مستثنی نیست. به وکیلی که در پرونده‌های کلاهبرداری در حوزۀ کیفری فعالیت می‌کند، وکیل برای کلاهبرداری اطلاق می‌شود. به بیانی وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در امر جزا و جرم شناسی است.


مصادیق جرم کلاهبرداری

گفتیم که مصادیق کلاهبرداری بسیار گسترده و پیچیده است که وکیل کلاهبرداری شیراز، طوری که مقالات بسیاری دربارۀ این جرم نوشته شده. از جمله مهمترین مصادیق کلاهبرداری به گفتۀ وکیل کلاهبرداری شیراز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فریبکاری عموم مردم دربارۀ موجودیت شرکت‌ها و موسسات؛
  • معرفی مال غیر به جای مال خود و انجام عملیات اجرایی نسبت به آن؛
  • تقاضای ثبت ملک توسط امین؛
  • تقاضای ثبت ملک توسط وارث با علم به انتقال ملک توسط مورث یا سلب مالکیت او؛
  • اظهارات خلاف واقع موسسان و مدیران شرکت‌های با مسوولیت محدود، دربارۀ پرداخت تمام سهام شرکت به صورت غیرنقدی در اوراق و اسناد لازم برای ثبت شرکت؛
  • تقویم متقلبانه سهام شرکت غیرنقدی به مبلغ بیش از قیمت واقعی؛
  • تقسیم منافع موهوم با نبودن صورت دارایی یا به استناد صورت دارایی بین شرکا به وسیله مدیران؛
  • استفاده کردن از ارز دولتی برای کاری غیر از خرید کالا؛
  • فروختن ارز دولتی در بازار سیاه یا آزاد؛
  • جعل عنوان نمایندگی بیمه؛
  • انتقال گیرنده مال غیر، به این صورت که بر ملک غیر بودن در هنگام معامله آگاه باشد.
  • خیانت یا تبانی متصرف برای ثبت ملک به نام دیگری و یا متصرف قلمداد کردن خود؛
  • خودداری از استرداد حق طرف مقابل؛
  • کسی که طلب خود را به غیرمدیون انتقال دهد، و بعد از انتقال آن را از مدیون سابق خود دریافت یا انتقال دهد؛
  • شخصی که بر خلاف واقع مبادرت به ثبت ملک دیگری بکند، به این صورت که شخص امین بخواهد ملکی را به نفع خود ثبت کند؛
  • تبانی کردن اشخاص برای بردن مال دیگری؛
  • جعل عنوان نمایندگی؛
  • در صورتی که شخصی بدون اجازه مالک اقدام به انتقال اموال وی نماید، کلاهبردار محسوب می‌شود؛
  • تبانی اشخاص برای بردن مال غیر، تبانی با یکی از اصحاب دعوا برای بردن مال یا تضییع حق طرف مقابل یا ثالث؛
  • تحصیل گواهی انحصار وراثت برخلاف واقع.

 

وکیل کلاهبرداری شیراز

 

انواع کلاهبرداری

آنطور که بهترین وکیل کلاهبرداری شیراز یادآوری می‌کند، جرم کلاهبرداری در قانون اساسی به سه دسته ساده، مشدد و رایانه‌ای تقسیم می‌شود. اینجا به شرح هریک می پردازیم.

  • کلاهبرداری ساده

به هر اقدامی که شخصی به طور متقلبانه انجام دهد تا فردی را فریب دهد، و از این طریق اموال او را صاحب شود، کلاهبرداری ساده محسوب می‌شود. برای این نوع کلاهبرداری مجازات ساده‌تری در مقایسه با کلاهبرداری مشدد در نظر گرفته شده است.

به گفته وکیل برای کلاهبرداری، اعمالی که در دسته کلاهبرداری ساده قرار می‌گیرند عبارت‌اند از:

  1. هر شخصی از طریق به کار بستن حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت‌ها یا تجارتخانه‌ها یا کارخانه‌ها یا موسسات موهوم امیدوار کند.
  2. شخصی که مردم را به داشتن اموال و اختیارات واهی و غیر واقعی فریب دهد.
  3. هر شخصی که مردم را به امور و کار‌های غیر واقعی امیدوار کند.
  4. شخصی که افرادی را از حوادث و پیش‌آمدهایی که هنوز اتفاق نیفتاده است بترساند.
  5. هر شخصی که اسم یا عنوانی جعلی را برای خود اختیار کند.
  • کلاهبرداری مشدد

در این نوع کلاهبرداری، به گفتۀ وکیل کلاهبرداری شیراز فرد به جرمی در سمت‌های اداری، سازمانی و دولتی مرتکب می‌شود. به این صورت که یا فردی عادی خود را به جای مامور دولت معرفی کند، یا اینکه کلاهبرداری را با استفاده از ابزار و وسایلی مانند تبلیغات عمومی مثل تلویزیون، رادیو، مجله و … انجام دهد.

جرمی که فرد بدین شکل مرتکب می‌شود بسیار سنگین‌تر از کلاهبرداری ساده است، و به تبع مجازات سخت تری نیز در انتظارش است. نمونه‌های کلاهبرداری مشدد را در ادامه ملاحظه می‌کنید:

  1. استفاده از عناوین و سمت‌های دولتی توسط فردی که در واقعیت هیچ سمت دولتی نداشته و کارمند دولت نباشد.
  2. کلاهبرداری با استفاده از تبلیغات از طریق وسایل ارتباط جمعی و شبکه‌های اجتماعی.
  3. انجام کلاهبرداری توسط کارکنان دولت.

 

وکیل کلاهبرداری شیراز

  • کلاهبرداری رایانه ای

از دیگر انواع کلاهبرداری که این روزها شاهد افزایش روز افزون آن هستیم و با پیگیری بهترین وکیل شیراز قابل پیگیری است، کلاهبرداری در فضای مجازی و اینترنت یا رمز ارز اینترنتی است. در این نوع کلاهبرداری به گفتۀ وکیل کلاهبرداری شیراز اینترنتی، معمولا دو طرف هیچوقت حتی یکدیگر را به صورت حضوری ملاقات نمی‌کنند.

یکی از انواع کلاهبرداری اینترنتی که در حال حاضر باب شده، رمز ارز اینترنتی یا ارز دیجیتال است. با توجه به اینکه رمز ارزها نوعی پول دیجیتال محسوب می‌شوند و مانند پول کاغذی نیستند که به صورت فیزیکی آن را مبادله کرد، افرادی هستند که اطلاعات مربوط به کیف پول دیجیتالی دیگران را سرقت می‌کنند. که در اینصورت شما می‌توانید به کمک وکیل کلاهبرداری ارز دیجیتال اقدامات لازم را انجام دهید.


 ارکان کلاهبرداری

برای شکل‌گیری جرم کلاهبرداری، مانند دیگر جرایم دیگر، به سه عنصر قانونی، مادی و معنوی نیاز است. اجازه دهید هریک را دقیق‌تر بررسی کنیم:

  • عنصر قانونی

بنابر گفته‌های بهترین وکیل کلاهبرداری شیراز، عنصر قانونی جرم کلاهبرداری در ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس ذکر شده است. طبق قانون هر شخصی که از راه حیله و فریب مردم مرتکب اعمال زیر شود، کلاهبردار است:

  1. به داشتن شرکت یا موسسات موهوم، کارخانه و به داشتن اموال و اختیارات دروغین فریب بدهد.
  2. به امور غیر واقع امیدوار کند.
  3. اسم یا عنوان مجعول اختیار کند.
  4. به یکی از روش‌های متقلبانه پول یا اموال یا اسناد افراد را تحصیل کند. و از این طریق اموال دیگری را ببرد.
  • عنصر مادی

طبق مطالعات و دانش وکیل کلاهبرداری شیراز در جرم کلاهبرداری رفتار مجرمانه همواره باید به صورت فعل مثبت باشد. بنابراین ترک فعل اگر با سوءنیت هم همراه باشد، عنصر مادی جرم کلاهبرداری نیست. برای مثال، شخصی خودش را فردی با نفوذ جا می‎زند. و اقدام به فریب مردم ازین طریق کند و پول به جیب بزند. در صورتی که در واقعیت واجد چنین شخصیت مثبتی نباشد، کلاهبردار محسوب می‌شود.

  • عنصر معنوی

وکیل کلاهبرداری شیراز اینگونه بیان می‌کند که برای تحقق جرم کلاهبرداری، کلاهبردار باید عمداً و با اراده آزاد و بدون اکراه و اجبار قصد تحقق جرم را داشته باشد. بنابراین، کلاهبرداری از دسته جرائم عمدی محسوب می‌شود. برای تحقق این جرم عنصر معنوی از عناصر لازم آن است، و مرتکب باید در حین به کار بردن حیله و تقلب سوءنیت داشته باشد. همچنین، قصد بردن مال دیگری را نیز در سر بپروراند. برای اثبات این موضوع به بهترین وکیل شیراز نیاز است.

 

وکیل کلاهبرداری شیراز

 

مجازات کلاهبرداری

کلاهبرداری از جرائمی است که مشمول قاعده “اکل مال بباطل” می‌شود. بنابراین برای جرم کلاهبرداری در قانون مجازات اسلامی، مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است.

محاسبه و پرداخت رد مال در کلاهبرداری

یکی از مجازات‌های جرم کلاهبرداری رد مال است. قاضی باید در زمان صدور حکم در خصوص مال برده شده و محاسبۀ رد مال تعیین تکلیف کند. در صورتی که عین مال موجود نباشد و مثل آن وجود نداشته باشد قیمت آن تعیین و مرتکب جرم محکوم به پرداخت ارزش ریالی آن می شود. نحوه محاسبه رد مال در کلاهبرداری هم به این صورت است که قیمت مال مدنظر توسط کارشناسِ آن مال بررسی می‌شود، و سپس قیمت‌اش به صاحب اصلی پرداخت می‌شود.

مجازات کلاهبرداری ساده

مجازات جرم کلاهبرداری ساده، طبق ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری یک تا هفت سال حبس، پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است، می‌باشد. علاوه بر این کلاهبردار باید اصل مال را نیز به صاحبش برگرداند.

بهترین وکیل کلاهبرداری شیراز می‌گوید: در تبصره همین ماده آمده است که در صورت وجود جهات تخفیف مجازات با تشخیص دادگاه، مجازات متهم را تا حداقل مجازات مقرر (حبس) و انفصال ابد از خدمات دولتی تقلیل دهد، ولی نمی‌تواند به تعلیق مجازات حکم دهد.

 

مجازات کلاهبرداری مشدد

در صورت انجام کلاهبرداری مشدد علاوه بر برگرداندن اصل مال، به دو تا ده سال حبس، انفصال از خدمات دولتی تا ابد و پرداخت جزای نقدی محکوم خواهد شد.

 

شروع به جرم کلاهبرداری و مجازات آن

طبق اظهارات بهترین وکیل کلاهبرداری شیراز و بنابر تبصره 2 ماده یک قانون کلاهبرداری، مجازات جرم عبارت است از حداقل مجازات مقرر در همان مورد. در صورتی که نفس عمل انجام‌شده جرم باشد، شروع‌‏کننده به مجازات آن جرم نیز محکوم‏ می‌شود. اگر شروع ‏‌کننده کارمند دولت باشد و مرتبه مدیرکلی یا بالاتر یا مهم‌تراز آن‌ها داشته باشد، از خدمات‏ دولتی به طور دائم، منفصل می‌‏شود. و در مراتب پایین‌ تر به انفصال‏ موقت از خدمات از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

 

مرور زمان کلاهبرداری

مطابق ماده 109 قانون مجازات مصوب سال 1392، اگر مال موضوع کلاهبرداری تا صد میلیون تومان باشد مشمول مرور زمان می‌شود. ولی اگر مال موضوع کلاهبرداری مازاد بر صد میلیون تومان باشد مشمول مرور زمان نمی‌شود.

 

مرجع رسیدگی به جرم کلاهبرداری

دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم کلاهبرداری دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم است. در جرم کلاهبرداری محل وقوع جرم محلی است که مال برده شده است. بهتر است این مسائل با وکیل کلاهبرداری شیراز پیگیری شوند.


 

نحوه شکایت از جرم کلاهبرداری

اولین اقدام برای ثبت شکایت کلاهبرداری، با یا بدون کمک از وکیل برای کلاهبرداری، مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی است. مهمترین نکاتی که باید در ثبت شکایت لحاظ کرد، نحوه عملیات متقلبانه و میزان مال برده شده از فرد شاکی است.

پس از ثبت شکواییه براساس محل وقوع جرم، پرونده به دادسرای مربوطه ارجاع می‌شود. و در شعبه بازپرسی تعیین شده، مراحل تحقیقات مقدماتی آغاز می‌شود. چنانچه ادله شاکی برای متهم کردن فرد مقابل کافی باشد، قاضی با قید وثیقه، قرار مجرمیت صادر می‌کند. با ارجاع پرونده به دادگاه، قاضی با شنیدن دفاعیات متهم و نیز ادله شاکی و نیز نظر بازپرس پرونده، اقدام به صدور رای می‌کند.

 

روش های اثبات کلاهبرداری

بنابر اظهارات بهترین وکیل کلاهبرداری شیراز، از جمله دلایل اثبات جرم کلاهبرداری اقرار، شهادت شهود و علم قاضی است. در صورتی که متهم در پرونده‌های کیفری اقرار به وقوع جرم کند، نیاز به ارائه سایر دلایل نیست.

علم قاضی نیز حاصل از مستنداتی است که برای وی یقین قضایی حاصل کرده. قاضی باید با ذکر مستندات علم خویش در رای، اقدام به انشا رای نماید که با توجه به مستنداتی چون صدا، فیلم، پرینت کارت به کارت یا پرداخت وجه به حساب شخص کلاهبردار، پرینت پیامک‌ها به دست می‌آید.

 

مدارک لازم برای شکایت کلاهبرداری

برای اثبات جرم کلاهبرداری باید ادله مقبولی را به محکمه ارائه کنید. هرآنچه که دلیل بر انجام مانور متقلبانه توسط متهم یا متهمان و دلیل بر فریب و اغفال شما است، باید به محکمه ارائه شود. مواردی از قبیل صورت‌حساب بانکی و فیش‌های واریزی که دربردارنده بار اثباتی برای واریز پول یا وجه به حساب متهمان است، باید به ضمیمیه شکواییه تقدیم دادگاه شود.

اگر هم از متخصص کمک بگیرید، وکیل کلاهبرداری شیراز کلیه مدارک لازم برای طرح شکایت از جرم کلاهبرداری در هر پرونده خاص را به شما خواهد گفت.


هزینه وکیل برای وکیل کلاهبرداری شیراز

حق الوکاله یا هزینه وکیل معمولاً طبق تعرفه وکلا مشخص می‌شود. که به آن هزینه‌های رفت و آمد و پیگیری پرونده در صورت ارجاع به شهرهای اطراف اضافه می‌شود. همچنین، بسته به مرحله رسیدگی، شاکی یا متهم بودن و دیگر موارد متغیر است. شما می‌توانید دربارۀ هزینه وکیل برای کلاهبرداری و حق الوکاله در این مورد، در جلسه مشاورۀ 30 دقیقه‌ای با وکیل کلاهبرداری شیراز اطلاعات لازم را کسب کنید.


 مشورت با بهترین وکیل کلاهبرداری در شیراز

اگر از جمله افرادی هستید که درگیر این جرم شده‌اید و نیاز به مشاوره با وکیل متخصص برای احقاق حق خود دارید، می‌توانید در اسرع وقت با شماره 09330550588 تماس گرفته و جهت رزرو جلسه در تمامی زمینه‌های حقوقی، از مشاوره رایگان 30 دقیقه‌ای با وکیل پایه یک دادگستری شیراز، دکتر سجاد محمدی، بهره‌مند شوید.


سوالات متداول

1. وکیل کلاهبرداری کیست؟

وکیل مناسب در این امر که به پرونده‌های کلاهبرداری رسیدگی می‌کند، وکیل پایه یک دادگستری و متخصص جزا و جرم شناسی است.

 

2. هزینه وکیل برای کلاهبرداری حدودا چقدر است؟

هزینه وکیل کلاه برداری معمولاً طبق تعرفه وکلا مشخص می‌شود. که به آن هزینه‌های رفت و آمد و پیگیری پرونده در صورت ارجاع به شهرهای اطراف اضافه می‌شود. همچنین، بسته به مرحله رسیدگی، شاکی یا متهم بودن و دیگر موارد متغیر است.

 

3. آیا جرم کلاهبرداری قابل گذشت است؟

بله. در صورتی که در این جرم مال موضوع کلاهبرداری تا صد میلیون تومان باشد، قابل گذشت و مازاد بر صد میلیون تومان غیر قابل گذشت است.