ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

بهترین وکیل دیه و تصادفات در شیراز

بهترین وکیل دیه و تصادفات در شیراز

امروزه با افزایش وسایل نقلیه و رفت و آمدها تصادفات شهری و بین شهری نیز به همان نسبت رو به افزایش است. این تصادفات برخی اوقات به دلیل بی احتیاطی و بی مبالاتی شخص و سهل انگاری او صورت می پذیرد، اما برخی اوقات نیز به دلایل دیگری است. نقش بهترین وکیل شیراز در چنین مواردی بیشتر به چشم می‌آید. ما در این مقاله از وکیل شیراز به تعریف دیه، انواع دیه، مراحل شکایت و گرفتن دیه و اهمیت وکیل در طی این مراحل پرداخته‌ایم. پیشنهاد می‌کنم اگر درگیر چنین مسائلی هستید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

دیه چیست؟

درصورتی که فردی دچار آسیب‌های جسمی و یا هر نوع آسیب دیگری که به صورت عمدی و یا غیر عمدی شود و فرد ضرر کند، می‌تواند درخواست دیه کند.

ویژگی های وکیل دیه و تصادفات

طبق قانون مدنی وکیل به کسی گفته می شود که از جانب موکل نیابت به انجام کاری معین را داشته باشد. وکیل خوب شیراز باید بتواند به موکل خودش آرامش دهد و مهم تر از آن اینکه اشراف کامل به قوانین داشته باشد.

بهترین وکیل دیه و تصادفات در شیراز

انواع دیه

بنابر گفته های بهترین وکیل دیه و تصادفات در شیراز، دیه انواع مختلفی دارد که بسته به نوع خسارت وارده دسته بندی می‌شود:

  • دیه جان

چنانچه آسیبی با قصد و اختیار وارد شود، بنا بر حکم شرع، این امر موجب حق قصاص برای آسیب دیده خواهد شد. فرد آسیب دیده می‌تواند از قصاص چشم ‌پوشی کرده و دیه آن را دریافت نماید.

  • دیه شبه عمد

در این حالت مجرم قصد ارتکاب عمل را دارد اما قصد نتیجه عمل را ندارد ؛ بعنوان مثال شخصی جهت شوخی فرد دیگری را هل میدهد و آن شخص به زمین افتاده و فوت میکند . در اینجا شخص قصد هل دادن را داشته و آن را نیز انجام داده اما قصد نتیجه عمل که کشتن و فوت فرد باشد را نداشته است. در اینجا دیه جنایت شبه عمد را میبایست پرداخت نماید.

  • خطای محض

در چنین مواردی، نه قصد ارتکاب عمل از سوی فرد وجود دارد و نه قصد نتیجه آن عمل . مثال بارز آن زمانی است که شخصی در خواب یا حالت بیهوشی باشد و ناخواسته شخص دیگری را مجروح نماید.

نحوه محاسبه دیه

محاسبه دیه در تصادفات رانندگی با سایر انواع دیه تفاوتی ندارد. به عبارت دیگر، اگر تصادف منجر به فوت یا جراحت جانی شده باشد، نرخ دیه طبق قانون مجازات اسلامی هر ساله از سوی رئیس قوه قضائیه اعلام میگردد.

قوانین پرداخت دیه

  • دیه قصور پزشکی

در صورتی که بعد از مراجعه به پزشک دچار مشکل شده و با آن مشکلات درگیر هستید، به ویژه درباره‌ی عمل های جراحی منجر به مرگ یا عمل های جراحی زیبایی و پلاستیک، می‌توانید از طریق قانونی برای دریافت دیه از پزشک و دکتری که دچار قصور بوده اقدام نمایند.

  • دیه ضرب و جرح و درگیری

بهترین وکیل دیه در شیراز چنین عنوان می‌کند: کسی که ضرب و جرح را انجام داده، به پرداخت دیه و تعزیر مقرر در کتاب پنجم محکوم می‌شود. محاسبه ی دیه ضرب و جرح نیز دارای اهمیت است. دیه کبودی و یا دیه شکستگی دست و پا و یا دیه… با هم متفاوت بوده و محاسبه آن کار یک وکیل مجرب است.

  • دیه تصادفات

هرگونه خسارت جانی یا بدنی به شخص ثالث در حادثه تصادف رانندگی مشمول پرداخت غرامت خواهد بود.

بنابر ماده 16 قانون اصلاح بیمه اجباری مسئولیت مدنی، چنانچه صاحبان وسایل نقلیه در حادثه رانندگی منجر به صدمات بدنی غیر از فوت شوند، کسی که موجب بروز آسیب شده موظف است پس از گرفتن گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه دیه پرداخت کند.

بهترین وکیل دیه و تصادفات در شیراز

دیه تصادف منجر به مرگ

  • اگر تصادف رانندگی منجر به مرگ شخصی شود، طبق قوانین جزایی اسلام مالک خودرو موظف به پرداخت دیه کامل است. مبلغ دیه کامل براساس قیمت 100 شتر سالم محاسبه می شود که در سال 1401 معادل 600 میلیون تومان تعیین شده است. این مبلغ در ابتدای هر سال توسط رئیس قوه قضائیه اعلام می شود. بنابراین نرخ تورم می‌تواند به طور موثری در دیه کامل تاثیرگذار باشد.
  • تصادفات منجر به مرگ عموما دارای دو جنبه عمومی و خصوصی هستند که مجازات حبس یا جزای نقدی جنبه عمومی داشته و پرداخت دیه مجازات خصوصی آن به حساب می‌آید، که در صورت مطالبه اولیای دم قابل اجرا و پرداخت است.
  • براساس ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی هرگاه بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم رعایت قوانین و یا عدم مهارت راننده، منتهی به قتل غیر عمد شود، مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم می‌شود.
  • رانندگی در حال مستی، نداشتن گواهینامه رانندگی، سرعت غیر مجاز، استفاده از اتومبیل با علم به وجود نقص فنی، عدم رعایت قوانین و یا عبور از محل های عبور ممنوع، از جمله عوامل تشدید کننده مجازات هستند که حداقل مجازات را به میزان دو سوم حداکثر مجازات مذکور در این ماده افزایش می‌دهند.
  • قتل ناشی از تصادفات رانندگی، قتل غیر عمد محسوب شده و مقصر ملزم به پرداخت دیه کامل می‌باشد.
  • در مواردی که مصدوم دچار صدمات متعدد شده و پس از آن فوت نماید، براساس بند ب ماده ۵۳۸ قانون مجازات جدید، چنانچه مرگ یا قطع عضو یا آسیب بیشتر، در اثر سرایت تمام صدمات باشد، تنها دیه نفس یا عضو یا آسیب بزرگتر ثابت می‌شود و اگر مرگ یا قطع عضو یا آسیب بزرگتر در اثر سرایت برخی از صدمات باشد، دیه صدمات مسری در دیه نفس یا عضو یا آسیب بزرگتر تداخل می‌کند و دیه صدمات غیر مسری، جداگانه محاسبه شده و مورد حکم واقع می‌شود.

دیه تصادف در ماه های حرام

بنابر قاعده تغلیظ دیه، دیه قتل‌های غیرعمد در ماه‌های حرام (محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه)، یک سوم افزایش می یابد. قانون تغلیظ فقط در مورد قتل نفس، انواع دیه، در ماه‌های ممنوعه اعمال می‌شود. درمورد حادثه رانندگی اگر حادثه در یکی از ماه‌های حرام اتفاق بیفتد و منجر به فوت شود، بر اساس قانون تغلیظ دیه، یک سوم مبلغ دیه کامل به مبلغ نهایی دیه اضافه می شود. توجه داشته باشید، چنانچه حادثه فقط منجر به صدمه بدنی شود، دیه در ماه حرام و بقیه ایام سال یکسان است.

نحوه شکایت از مقصر در تصادفات جرحی

برای شکایت از راننده مقصر در تصادف جرحی که منجر به خسارت جانی شده است، بایست با در دست داشتن کروکی تصادف به دادسرا مراجعه کرده و مراحل قانونی را طی کنید. در ادامه بهترین وکیل دیه و تصادف در شیراز مراحل شکایت از مقصر در تصادفات جرحی را به طور مختصر بیان کرده است:

  1. تشکیل پرونده در دادسرا
  2. ارائه مدارک مورد نیاز (نامه پزشکی قانونی و بیمه نامه)
  3. استعلام اصل بودن بیمه نامه توسط مقام قضایی
  4. صدور قرار مناسب
  5. ارجاع پرونده به کارشناس
  6. تحقیقات محلی
  7. اعلام نظر نهایی پزشکی قانونی
  8. صدور قرار جلب به دادرسی و ارجاع پرونده به دادگاه کیفری دو
  9. صدور رای توسط دادگاه

بهترین وکیل دیه و تصادفات در شیراز

مدت زمان رای دادگاه برای دیه

معمولا صدور رای نهایی در مورد دیه خسارت‌های تصادفات یک هفته پس از آخرین جلسه دادگاه است. اگر هیچ‌کدام از طرفین نسبت به این رای اعتراضی نداشته باشند، پس از 20 روز، رای قطعی شده و قابل اجرا خواهد بود.

مراحل گرفتن دیه

  • مراحل گرفتن دیه تصادفات منجر به مرگ
  1. تماس با پلیس 110 و اورژانس 115 و اعلام حادثه
  2. تشکیل پرونده در کلانتری
  3. دریافت کروکی از پلیس راهنمایی و رانندگی
  4. تشکیل پرونده در بیمه ثالث
  5. پیگیری پرونده در داسرا

این نکته را به خاطر داشته باشید که بهره مندی از مشاوره های بهترین وکیل شیراز میتواند تاثیرات بسیار خوبی در زندگی روزمره شما بر جای داشته باشد.

  • مراحل گرفتن دیه تصادفات جرحی
  1. گرفتن طول درمان
  2. ارسال نظر نهایی پزشکی قانونی
  3. تشکیل دادگاه بررسی با حضور مقصر زیان دیده و نماینده شرکت بیمه
  4. صدور رای بدوی
  5. قطعی شدن رای درصورت عدم اعتراض طرفین
  6. ابلاغ رای و تکمیل پرونده در شرکت بیمه
  7. پرداخت دیه تا 15 روز بعد از تکمیل پرونده در شرکت بیمه

مدارک لازم برای گرفتن خسارت از شرکت بیمه

  • مدارک لازم برای دریافت خسارت مالی
  1. اصل یا نسخه کپی برابر اصل گزارش افسر راهنمایی و رانندگی
  2. کد یکتای بیمه ‌نامه‌ی زیان ‌دیده و مقصر حادثه
  3. اصل و کپی کارت شناسایی زیان‌ دیده و مقصر
  4. کارت ماشین مقصر
  5. اصل برگه اعلام خسارت
  6. فاکتور زیان خودرو
  7. رای دادگاه یا برگه سازش
  8. نظریه کارشناس رسمی دادگستری
  • مدارک لازم برای دریافت دیه خسارت جانی و صدمات جسمی
  1. کد یکتای بیمه ‌نامه شخص ثالث مقصر
  2. اصل گواهینامه مقصر به همراه کارت خودرو و کارت ملی
  3. کروکی تصادف
  4. اوراق بازجویی از مقصر و زیان دیدگان
  5. نظریه پزشکی قانونی
  6. کارت شناسایی مجروحین و متوفیان
  7. خلاصه پرونده بالینی مصدوم یا متوفی در صورت بستری
  8. کپی شناسنامه و کارت ملی وراث متوفی و یا ذی ‌نفعان دریافت خسارت
  9. برگه رای دادگاه
  10. جواز دفن، گزارش معاینه جسد و گواهی فوت به همراه شناسنامه باطل شده متوفی، در صورت فوت زیان‌دیده
  11. ارائه گواهی انحصار وراثت، در حوادث منجر به فوت

زمان پرداخت دیه توسط بیمه

  • بنابر ماده 31 بیمه گر مکلف به پرداخت خسارت متعلقه تا حداکثر ۱۵ روز پس از دریافت مدارک مورد نیاز می‌باشند.
  • طبق ماده 32 زیان دیده یا اولیای دم متوفی می‌توانند پس از قطعی شدن مبلغ خسارت برای تکمیل پرونده به صندوق بیمه مراجعه کنند. بیمه نیز موظف است حداکثر ظرف بیست روز پس از تاریخ قطعی شدن حکم، مبلغ خسارت را بپردازد.
  • بر اساس ماده ،33 در صورت عدم پرداخت خسارت توسط بیمه، زیان دیده حق مطالبه جریمه تاخیر در پرداخت خسارت را (به ازای هر روز تاخیر نیم در هزار مبلغ خسارت) را خواهد داشت.

مشاوره با بهترین وکیل شیراز در دیه و تصادفات

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، اولین و مهم ترین نکته‌ای که وکیل حقوقی شیراز باید داشته باشد مهارت و تجربه بالا در این زمینه است. افراد متخصص در زمینه قوانین حقوقی می‌توانند در زمینه گرفتن دیه به شما کمک کنند. پس بهتر است در چنین مسائلی با وکیل پایه یک دادگستری جناب آقای سجاد محمدی ، بهترین وکیل دادگستری شیراز، مشورت کنید.