ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

جدیدترین قوانین طلاق توافقی

جدیدترین قوانین طلاق توافقی

رکن اساسی در طلاق توافقی، تفاهم است. بدین معنی که زوجین فارغ از هر دلیلی با نهایت تفاهم تصمیم به جدایی می‌گیرند. هنگامی که هر دو طرف با طلاق موافقت می‌کنند. ثبت درخواست طلاق بدون اعتراض از طریق رویه‌های دادگاه در زمان و هزینه صرفه جویی می‌کند.

اما برای تضمین سهولت طی شدن این پروسه بهتر است؛ جدیدترین قوانین طلاق توافقی را بشناسید. در این مطلب با «بهترین وکیل شیراز» همراه شوید تا اطلاعات جامعی در این زمینه کسب کنیم.

تعریف و ماهیت طلاق توافقی

تعریف کلی طلاق توافقی این است که در آن انتظار ندارید همسرتان با هیچ جنبه‌ای از طلاق مخالفت کند. در این نوع طلاق احتمالاً شما و همسرتان مجبور نخواهید بود در دادگاه حاضر شوید. و برای گرفتن طلاق، فقط مدارکی را به دادگاه ارائه می‌دهید.ماهیت کلی این نوع طلاق بر تفاهم میان زوجین اتفاق می‌افتد. در مورد کلیه حق و حقوق های مالی و غیر مالی قانونی شامل مهریه، نفقه، جهیزیه، اجرت‌المثل، حضانت و ملاقات فرزند توافق می‌کنند و این توافق از نظر دادگاه پذیرفته و معتبر خواهد بود.

به عنوان مثال زوجین با هم به تفاهم و توافق می‌‌رسند که زوجه مهریه را در قبال طلاق ببخشد و یا با شرایط توافق شده میانشان مهریه پرداخت شود.بعضی مواقع هم قسمتی از مهریه بذل شود و مابقی پرداخت شود؛ بنابراین تمام موارد توافق در رای دادگاه منعکس و قاضی ملزم است آن را اجرا کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینۀ طلاق توافقی مقالۀ «وکیل توافقی شیراز؛ از هزینه تا مراحل» را مطالعه فرمایید. در آنجا تمام جوانب این موضوع را به‌تفصیل بیان کرده‌ایم.

جدیدترین شرایط طلاق توافقی

همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم در این طلاق باید زوجین در تمام حقوق مادی و غیرمادی از جمله نفقه و مهریه در طلاق توافقی و … به توافق برسند. در بخشنامه جدید و طبق قانون زوجین ابتدا باید در سامانه اطلاعات خود را ثبت و نوبت غربالگری دریافت مشاوره خانواده دریافت کنند.

در جلسه‌ی مشاوره‌ی طلاق علاوه‌ بر طرح مسائل و اختلافات و چاره‌اندیشی دربارۀ آن‌ها و درنهایت سعی بر حل‌وفصل مسائل و اختلافات درصورتی‌که تلاش در این زمینه مثمرثمر واقع نشود، یکی دیگر از مواردی که در جلسات مشاوره طلاق توافقی مطرح می‌شود توافق در مورد حقوق مالی و غیر مالی ناشی از زوجیت که زوجین باید در خصوص آن صحبت و تصمیم‌گیری نمایند و حقوق مالی ناشی از زوجیت شامل مهریه و نفقه و اجرت‌المثل و جهیزیه است.

بعد از اتمام مشاوره‌های لازم، باید گواهی عدم انصراف از طلاق به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی تحویل داده شود تا آن‌ها به دادگاه صالح ارجاع دهند.

نکته قابل توجه این است که شرایط جدید ذکر شده فعلاً فقط دربارۀ طلاق توافقی است و در طلاق‌های یک طرفه (طلاق به درخواست مرد و طلاق به درخواست زن)، شیوه کار همچنان طبق روال گذشته انجام می‌گیرد. و چنانچه هرگونه تغییری ایجاد شود. متعاقباً در این مقاله از آن یاد می‌شود.

همین‌طور اگر بنا به هر دلیلی تصمیم به طلاق توافقی به صورت غیرحضوری دارید و تمایلی به حضور در جلسات مشاوره و حضور در دادگاه را ندارید. تمامی مراحل بصورت کامل از جلسات مشاوره تا اخذ سند طلاق توسط بهترین وکیل طلاق شیراز بدون نیاز به حضور زوجین انجام می‌پذیرد.

پیشنهاد مطالعه:” اعسار مهریه از طریق قانونی به کمک وکیل

طلاق توافقی

 

مراحل طلاق توافقی

در جدیدترین قوانین طلاق توافقی در صورتی که بخواهید مراحل طلاق توافقی بدون وکیل انجام شود، مراحلی که خواهیم گفت 2 الی 3 ماه طول خواهد کشید. اما به کمک وکیل این پروسه از دعاوی خانواده به 1 ماه تقلیل خواهد یافت. در زیر گام به‌گام این مراحل را خواهیم گفت.

گام اول؛ مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی

قبل ازین مرحله، زوجین باید بر پایان زندگی مشترک خود توافق کنند. چراکه در صورت هرگونه مشکل بر سر حقوق زوجین، طلاق توافقی انجام نمی‌پذیرد. بعد از آن مراجعه زوجین یا وکلای آنها به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت دادخواست طلاق توافقی است.  اصل عقدنامه یا رونوشت، شناسنامه زوجین و ترجیحا کپی کارت ملی برای ثبت دادخواست مورد نیاز است. در این مرحله با پرداخت هزینه‌های لازم و امضای الکترونیک زن و مرد یا وکلایشان ثبت شود. سپس منتظر پیامک بعد از 2 الی 3 روز باشند.

گام دوم؛ مراجعه به مشاوره

در این مرحله که بعد از حذف داوری انجام می‌شود. هر کدام از زوجین باید به مرکز مشاوره مراجعه کنند و هزینه‌های لازم را پرداخت کنند.

در این مرحله در واحد مشاوره دادگاه شما علت عدم تفاهم و جدایی و توافق‌های مالی و غیر مالی دربارۀ مهریه و نحوه پرداخت آن، اجرت المثل، نفقه، حضانت فرزندان و جهیزیه را مکتوب و شما و وکیلتان امضاخواهید کرد.  سپس نام مشاوره و نامه توافق را نزد شعبه می‌برید و بعد از مدت 1 الی 2 روز جواب نهایی را دریافت خواهید کرد.

در بعضی موارد قاضی شعبه تمایل دارد که شخصا با زوجین صحبت کند. معمولا وقت دادگاه برای طلاق توافقی نزدیک و سریع است. بعد از صدور رای (گواهی عدم امکان سازش) مرسوم است که زوجین زیر رای می نویسند که اعتراضی ندارند و حق تجدید نظر و فرجام خواهی را از خود سلب می‌کنند.

گام آخر؛ ثبت دادخواست طلاق توافقی

در آخر با در دست داشتن گواهی عدم سازش به یک دفتر رسمی طلاق رفته و صیغه طلاق را جاری خواهد شد. و هزینه‌های لازم به دفترخانه پرداخت می‌شود. مثل تمامی مراحل قبل زوجین یا هر کدام از آن‌ها می توانند وکیل اختیار کنند و خودشان حضور نداشته باشند.

مدارک طلاق توافقی

قوانین لازم در حیطه طلاق توافقی مدارک مشخصی را برای طی کردن این نوع از جدایی مشخص کرده‌اند. که شامل مدارک زیر می‌شوند؛

  • شناسنامه و کارت ملی زوجین
  • سند ازدواج
  • گواهی باردار نبودن زن
  • توافقنامه زوجین درباره حقوق مادی و غیر مادی مانند مهریه، نفقه و …
  • گواهی بکارت زن از پزشکی قانونی، در صورت ادعای زن درباره بکارت خود
  • نظر کتبی واحد مشاوره خانواده یا بهزیستی
  • گواهی عدم سازش از دادگاه، مربوط به حداکثر ۳ ماه قبل
  • وکالتنامه وکلا در صورت حضور وکیل برای مرد یا زن

پیشنهاد مطالعه:” چه مدارکی برای طلاق توافقی لازم است؟

نگاهی به جدیدترین قوانین طلاق توافقی

از سال 1397 تغییراتی در ثبت و قوانین طلاق توافقی اعمال شد. به این ترتیب ساکنان کلان شهرها نمی‌توانند بدون داشتن گواهی مراکز غربالگری یا نظر کتبی مشاوره خانواده دادخواست خود را به ثبت نهایی برسانند.

بنابراین دریافت نوبت از سامانه نوبت دهی طلاق، نامه عدم بارداری و نظر کتبی مشاور خانواده الزامی است. پس از دریافت این گواهی‌ها می‌توانند گواهی عدم انصراف از طلاق را گرفته و برای طلاق توافقی اقدام کنند.

طلاق توافقی 2

 

قوانین طلاق توافقی در بارداری

طبق مادۀ 1140 و 1153 اگر زوجه هنگام طلاق توافقی باردار باشد، امکان اجرای صیغه طلاق وجود دارد. با این وجود تا پایان عده و دوره بعد از زایمان (دوره نفاس) امکان ازدواج مجدد برای زوجه وجود ندارد.

قوانین مربوط به ارث

در جدیدترین قوانین طلاق توافقی، اگر طلاق توافقی از نوع رجعی باشد و زوج پیش از پایان عده فوت کند، به زوجه سهم‌الارث می‌رسد.

قوانین حذف نام همسر از شناسنامه

یکی دیگر از قوانین طلاق توافقی به حذف نام همسر از شناسنامه اختصاص دارد. اگر زوجه باکره باشد، می‌تواند با ارائه نامه پزشکی قانونی به مراجع مربوطه، نام همسر خود را پاک کند. اما اگر زوجه باکره نباشد، تنها بعد از ازدواج مجدد امکان حذف نام همسر قبلی او امکان پذیر است.

طلاق توافقی با وکالتنامه

اگر زن حق طلاق داشته باشد، می‌تواند برای طلاق توافقی نیز اقدام کند. اما مرد این امکان را دارد که پیگیری امور را به وکیل خود بسپارد و تمام مراحل توافقی بدون حضور مرد انجام خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه:” جزئیات هزینه طلاق توافقی بدون وکیل و با وکیل

کلام آخر

معمولاً پروسۀ طلاق به درخواست زوج (مرد) زودتر از زوجه (زن) انجام می‌پذیرد. اما در صورت اینکه زوجین بخواهند با تفاهم کامل طلاق بگیرند، طلاق توافقی صورت گرفته است. که ما در این مطلب از «وکیل شیراز» سعی کردیم شما را با قوانین جدید طلاق توافقی آشنا کنیم. آشنایی با این قوانین به‌روز شما را در طی روند هر چه سریع‌تر این پروسه کمک خواهد کرد. برای تنظیم نوبت جلسه مشاوره با وکیل طلاق توافقی شیراز سجاد محمدی با شماره 09171235873 تماس بگیرید.

امتیاز خود را ثبت کنید.
بیوگرافی

سجاد محمدی وکیل پایه یک دادگستری شیراز، بیش از ۱۰ سال تجربهٔ وکالت دارد و دانش‌آموختهٔ کارشناسی‌ارشد، گرایش حقوق خصوصی است. عضو کانون وکلای دادگستری استان فارس و از داوران رسمی کانون داوران قوهٔ قضاییه نیز هست. و در این سِمت، پیشینه‌ای درخشان دارد. تاکنون وکالت بیش از ۴۰۰۰ پرونده را در دعاوی متعدد و در زمینه‌هایی چون حقوقی، کیفری، خانواده و ثبتی بر عهده گرفته است و در بیش از ۸۵ درصد پرونده‌ها، نتیجه مطلوب موکل خود را به دست آورده است.

سابقه
بیش از 10 سال
پرونده
موفقیت در پرونده 85%

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *