ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

حق الزحمه مدیر ساختمان

حق الزحمه مدیر ساختمان

درباره حق الزحمه مدیر ساختمان

افزایش جمعیت و در نتیجه مواجه شدن با کمبود فضا سبب شده تا مردم به سمت آپارتمان نشینی به ویژه در شهرهای بزرگ سوق پیدا کنند. از آنجایی که در هر یک از این ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی خانواده‌های زیادی زندگی می‌کنند؛ برای برقراری نظم و سازماندهی بهتر یک بخش مدیریت در نظر گرفته شده است. وجود بخش مدیریت سبب رسیدگی و ساماندهی بهتر مجتمع‌های اداری، مسکونی و تجاری می‌شود.

مدیر ساختمان وظیفه مدیریت و رسیدگی به امور ساختمان را برعهده دارد که همین امر باعث می‌شود مانند هر فرد شاغل دیگر از حقوق و مزایای وزارت کار برخوردار است. در چنین شرایطی بین کارفرما (هیئت مدیره ساختمان) و کارمند (مدیر ساختمان) قراردادی تنظیم می‌شود که در این قرارداد میزان دستمزد، مزایا و بیمه تعیین می‌شود. توجه داشته باشید تفاوتی ندارد که مدیر جزو ساکنان مجتمع باشد یا نه، در هر صورت از دستمزد و سایر مزایا برخوردار می‌شود.

اگر شما هم مدیر ساختمان هستید یا قصد استخدام یک مدیر را دارید؛ پیشنهاد می‌کنیم برای درج شرایط و تنظیم قرارداد از بهترین وکیل شیراز کمک بگیرید.

نحوه انتخاب مدیر ساختمان

معمولا مدیر ساختمان به صورت دوره‌ایی و مطابق با رای و نظر انجمن همگانی مالکین انتخاب می‌شود. دقت نمایید که حال منظور از انجمن همگانی یا همان مجمع عمومی مالکین این است که طبق ماده ۵ آیین نامه اجرایی قوانین تملک آپارتمان‌ها اگر تعداد مالکان ساختمان بیشتر از سه نفر باشد، انجمنی با نام مجمع عمومی مالکین ایجاد می‌شود. بر اساس ماده ۷ همین قانون، در اولین جلسه‌ایی که این مجمع تشکیل می‌دهند؛ اول رئیس مجمع عمومی و سپس مدیر یا مدیران ساختمان تعیین می‌شوند.

حق الزحمه مدیر ساختمان

 

حق الزحمه و امتیازات مدیر ساختمان

تا اینجا متوجه شدیم که مدیر ساختمان توسط هیئت مدیره ساختمان و از بین اهالی یا غیر از ساکنین ساختمان انتخاب می‌شود. سپس مدیر انتخاب شده از حق الزحمه مدیر ساختمان و مزایای مشخصی برخوردار است. البته اگر مدیر از غیر ساکنین باشد؛ حقوق وی بر اساس وزارت کار تعیین می‌شود. در شرایطی که مدیر از بین ساکنین ساختمان باشد؛ هیئت مدیره و مدیر ساختمان می‌توانند بین خودشان قرارداد تنظیم کنند و حقوق و مزایا را در قرارداد درج نمایند.

در چنین شرایطی هیئت مدیره ساختمان نقش کارفرما و مدیر نقش پیمانکار را ایفا می‌کنند که مدیر نیز مطابق با قانون وزارت کار حقوق و مزایا دریافت می‌نماید. همچنین اگر مدیر انتخاب شده از اهالی ساختمان باشد اما با هیئت مدیره قرارداد ننوشته باشد و بخواهد به صورت رایگان مدیریت ساختمان را قبول کند؛ مطابق با قانون نمی‌تواند هیچ مبلغی تحت هیچ عنوانی برداشت کند.

نکته حائز اهمیت در این مورد این است که مدیریت رایگان برای آپارتمان‌ها با مجتمع‌های بسیار بزرگ و برج‌ها متفاوت است. زیرا در برج‌ها و مجتمع‌های بسیار بزرگ انجام همه امور توسط مدیر بسیار زمان بر و به صورت تمام وقت است. از همین رو مدیر سزاوار دریافت حقوق و حق الزحمه مدیر ساختمان ماهانه است. این در حالیست که مدیریت آپارتمان‌های کوچک آسان‌تر است و مدیر وظایف کمتری دارد.

از این رو مجمع عمومی برای مدیر ساختمان فقط امتیازاتی را در نظر می‌گیرند. ممکن است از خود بپرسید که حقوق و حق الزحمه مدیر ساختمان از کجا فراهم و پرداخت می‌شود؟ بر اساس بند ۲ ماده ۲۵ آیین نامه اجرایی قوانین تملک آپارتمان‌ها تمام هزینه‌های اداری و حقوق مدیر یا مدیران ساختمان باید از هزینه‌های مشترک پداخت شوند. در صورتی که با این قوانین، ماده و تبصره‌ها آشنایی ندارید؛ حتما از بهترین وکیل شیراز مشورت بگیرید.

وظایف مدیر ساختمان

همانطور که گفتیم مدیر ساختمان نقش یک کارمند را ایفا می‌کند که وظایف مختلفی را برعهده دارد. این وظایف شامل موارد زیر می‌باشند:

  • پیگیری و تمدید بیمه آتش سوزی: بیمه آتش سوزی جزو اصلی‌ترین و با اهمیت‌ترین نیازهای تمامی ساختمان‌ها است که خسارات جانی و مالی به ساکنین را به کمترین میزان ممکن می‌رساند. از این رو اولین اقدام مدیر بررسی بیمه آتش سوزی است و در صورتی که ساختمان بیمه آتش سوزی نداشته باشد باید فورا برای بیمه آتش سوزی اقدام نماید.

در واقع بر اساس ماده ۲۰ آیین نامه قانون مربوط به تملک آپارتمان‌ها؛ مدیر یا مدیران ساختمان موظفند تمام ساختمان را به عنوان یک واحد در برابر آتش‌ سوزی بیمه کنند. سهم هر یک از شرکا نیز برای حق بیمه توسط مدیر تعیین و دریافت می‌شود.

  • مراقبت عمرانی از ساختمان: اولین وظیفه مدیر ساختمان، مراقبت و محافظت از ساختمان است. به این گونه که بخش‌های فرسوده ساختمان که ممکن است دچار تخریب شوند یا به بخش‌های دیگر آسیب بزنند را شناسایی و بازسازی نماید. هزینه این تعمیر و بازسازی از طریق دریافت شارژ تامین می‌شود.

 

  • تعیین شارژ هر واحد مسکونی: یکی دیگر از وظایف مدیر ساختمان، تعیین میزان شارژ دریافتی ماهیانه از ساکنین است. شارژ دریافتی هزینه سرایداری، نگهبان، پرداخت قبوض، آسانسور، نگهداری تاسیسات و … را فراهم می‌کند که نسبت به نفرات، ابعاد واحد و … متفاوت می‌باشد .

حق الزحمه مدیر ساختمان

  • جمع کردن شارژ و پرداخت هزینه‌ها: جمع کردن شارژ و پرداخت هزینه‌های ساختمان نیز جزو وظایف اصلی مدیر محسوب می‌شود که معمولا هر ماه ساکنین ساختمان، شارژ معین را به حساب مدیر ساختمان واریز می‌کنند.

 

  • تعیین قوانین و مقررات ساختمان: مدیر ساختمان مطابق با نظر هیئت مدیره و مشورت با یکدیگر قوانین و مقرراتی مختص آپارتمان تعیین و آن را به ساکنین ابلاغ می‌کنند.

 

  • بررسی تقاضا و اعتراضات ساکنین: بررسی درخواست‌ها و بررسی اعتراضات ساکنان آپارتمان درباره هزینه‌های پرداختی و سایر موضوعات به عهده مدیر ساختمان است. در شرایطی که مدیر نسبت به این اعتراضات اقدامی نکند، ساکنان می‌توانند برای ثبت شکایت به دستگاه قضایی مراجعه نمایند. بنابراین اگر در مورد سهل انگاری مدیر نسبت به تقاضاها و اعتراضات، شکایت دارید؛ می توانید با رزرو وقت مشاوره از بهترین وکیل شیراز به این مشکل رسیدگی کنید.

 

  • دریافت رسید تسویه حساب: اگر صاحب خانه بخواهد واحد ساختمانی خود را بفروشد یا انتقال دهد؛ باید تمامی اسناد تسویه هزینه‌ ساختمانی که به تایید مدیر رسیده است را به دفتر اسناد رسمی ارائه دهد. در غیر این صورت اسناد غیر معتبر خواهند بود.
  • نوشتن صورت ‌جلسات مجمع‌ عمومی مالکین: مدیر ساختمان موظف به صورت بردار و نوشتن تمام تصمیمات مجمع عمومی در جلسه است.
نتیجه گیری

مدیریت ساختمان برای برقراری نظم و جلوگیری از مشکلات اعضای ساختمان بسیار ضروری است. زیرا زندگی افراد مختلف با عقاید و فرهنگ‌های مختلف در یک محیط می‌تواند اختلافاتی را به وجود آورد. همچنین وجود هزینه های مشترک ممکن است زندگی در مجتمع‌های مسکونی را دشوار نماید. از این رو جهت مدیریت مشکلات و برطرف کردن آنها به مدیر نیاز است. همانطور که مشاهده نمودید؛ مدیر ساختمان دارای وظایف مهمی است که در قبال انجام آن وظایف می‌بایست حقوق و دستمزد دریافت نماید. از آنجایی که تعیین حقوق مدیر به شرایط مختلفی بستگی دارد بهتر است مجمع عمومی ساختمان هنگام عقد قرارداد از بهترین وکیل شیراز مشاوره بگیرد.