ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

طلاق در دوران عقد + مطالبه مهریه در دوران عقد چگونه است؟

طلاق در دوران عقد

دوران عقد یکی از دوران‌های شیرین زندگی محسوب می شود، اما ممکن است در این دوران گاهی اوقات مسائل و مشکلاتی پیش آید و منجر به طلاق شود. مشکلات خانوادگی، مشکلات اجتماعی، مسائل مالی و موارد دیگر از علل طلاق در دوران عقد می باشد. طلاق در دوران عقد قوانین و مراحلی دارد که در ادامه برایتان شرح خواهیم داد. برای دریافت مشاوره از بهترین وکیل طلاق شیراز در خصوص طلاق در دوران عقد با ما در تماس باشید.

طلاق در دوران عقد

بر اساس ماده 1133 قانون مدنی و موازین شرعی اسلام، حق طلاق با مرد است و هر زمان که بخواهد می‌تواند همسر خود را طلاق دهد. البته قبل از اینکه درخواست خود را ارائه دهد باید همه حق و حقوق همسرش از جمله نفقه، مهریه، تنصیف اموال و نحله و …را پرداخت نماید. اما با وجود برخی شرایط، زن هم می‌تواند درخواست طلاق نماید. عدم پرداخت نفقه، عسر و حرج زن، داشتن حق طلاق، مفقودالاثر شدن، غیبت طولانی مدت و یکی از شروط 12 گانه ضمن عقد از جمله مواردی هستند که به زن امکان طلاق را می‌دهد. قانون گذار پس از بررسی دلایلی که زن ارائه داده است، حکم نهایی را صادر می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: شرایط طلاق از طرف زوجه

گاهی اوقات امکان دارد دوران عقد بیش از اندازه طولانی شود و مرد به فکر فراهم کردن امکانات اولیه برای شروع زندگی نباشد و یا با یکدیگر اختلاف فرهنگی و خانوادگی داشته باشند و قبل از شروع زندگی مشترک از یکدیگر جدا شوند. بهتر است بدانیم که طلاق در دوران عقد نیز مانند انواع طلاق دیگر دارای مراحل و شرایطی می باشد که دادگاه آنها را بررسی می کند و بر اساس آن حکم نهایی را برای طلاق زوجین صادر می‌کند.

طلاق در دوران عقد و دریافت مهریه

پس در دوران عقد، مرد و زن می‌توانند درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهند. اگر مرد باعث به وجود آمدن این اختلافات و مشکلات باشد، زن می‌تواند اقدام به طلاق نماید که در این صورت دادگاه با توجه به شرایط طلاق در دوران عقد از طرف زن و قانون طلاق در دوران عقد به پرونده آن‌ها رسیدگی و حکم نهایی را صادر می کند. به طور کلی طلاق در این دوران از طرف مرد یا زن و یا به صورت توافقی انجام می گیرد و هرکدام شرایط خاص خود را دارد.

طلاق توافقی در دوران عقد

اگر زن و مرد با هم توافق کنند که در دوران عقد، از یکدیگر جدا شوند، طلاق توافقی در دوران عقد مطرح می گردد. بی دردسرترین راه‌های طلاق در دوران عقد، طلاق توافقی است. زوجین در این نوع طلاق با یکدیگر به توافق می رسند و با رضایت به دادگاه مراجعه می‌ کنند و درخواست طلاق توافقی خود را به دادگاه و قانون گذار ارائه می‌دهند و زن و مرد بر سر حق و حقوق‌هایی مثل نفقه، مهریه، نحله و موارد دیگر هم با یکدیگر توافق می‌کنند.

طلاق از سمت مرد یا زن در دوران عقد

اگر یکی از طرفین اصرار به زندگی مشترک داشته باشد، درخواست طلاق یک طرفه مطرح می شود. طلاق در دوران عقد از طرف مرد زمانی مطرح می شود که مرد در این دوره بنا به دلایلی قصد داشته باشد تا از همسر خود جدا شود. جدایی در این دوره از سمت مرد دارای شرایطی خاص است که در ادامه بیان خواهیم کرد. طبق قانون حق طلاق با مرد است اما طبق برخی شرایط هم ممکن است طلاق از طرف زن مطرح شود، که زن باید برای درخواست طلاق دلایلی کافی و محکمه پسند ارائه دهد.

مطالعه بیشتر: شرط اعطای حق طلاق به زوجه

قانون گذار با بررسی دلایل ارائه شده از طرف زن حکم نهایی را صادر می‌کند. عسر و حرج زن، حق طلاق زن در دوران عقد یا شروط ضمن عقد از مواردی هستند که زن باید به دادگاه خانواده ارائه دهد. تنظیم درخواست طلاق با مراجعه به دفتر خدمات قضایی و ارائه درخواست طلاق و مدارک و مستندات قانونی امکانپذیر است. بعد از طی این مراحل دادگاه خانواده، زن و مرد را به جلسات مشاوره حقوقی ارجاع می دهد و سپس با بررسی پرونده توسط قانون گذار حکم طلاق صادر می‌گردد.

طلاق در دوران عقد از طرف زن و مرد

مراحل طلاق در دوران عقد از طرف زن

مراحل طلاق در دوران عقد از طرف زن با مراحل و شرایط طلاق در دوران عقد از طرف مرد متفاوت می باشد. زن برای جدایی در دوران عقد باید مراحل زیر را انجام دهد:

  1. ثبت نام در سامانه تصمیم
  2. شرکت کردن در جلسات مشاوره
  3. ارائه دادن گواهی با مراجعه به پزشکی قانونی
  4. بررسی پرونده طلاق توسط دادگاه و قانون گذار
  5. صدور حکم
  6. جاری کردن صیغه طلاق

مراحل طلاق در دوران عقد از طرف مرد

در طلاق یک طرفه توسط مرد هم لازم است که زوج مدارک لازم را به دادگاه ارائه دهد و مراحل زیر را طی کند تا دادگاه رای خود مبنی بر طلاق را صادر نماید:

  1. تنظیم کردن دادخواست طلاق یک طرفه
  2. دریافت گواهی عدم سازش و ثبت در دفتر خدمات قضایی
  3. ارسال گواهی عدم سازش به دادگاه خانواده
  4. ارجاع به داوری برای برقرار کردن سازش بین زوجین
  5. پرداخت مهریه
  6. صادر کردن گواهی عدم سازش زوجین توسط دادگاه
  7. جاری کردن صیغه طلاق
پیشنهاد مطالعه: درخواست طلاق از طرف مرد

مدارک لازم برای طلاق در دوران عقد

اگر زوجین تصمیم به جدایی در دوران عقد بگیرند، لازم است که مدارک لازم برای طلاق را آماده کنند و به دادگاه ارائه دهند. البته بهتر است قبل از اقدام، با یک وکیل خانواده مشورت کنند. مدارکی که زوجین برای جدایی در دوران عقد باید به دادگاه ارائه دهند شامل:

  • اصل شناسنامه زن و مرد و کپی برابر اصل
  • اصل کارت ملی و کپی برابر اصل
  • اصل عقدنامه و کپی برابر اصل
  • وکالتنامه حق طلاق زن
  • گواهی بکارت زن توسط پزشکی قانونی
  • دادخواست زن و مرد برای مهریه و دیگر موارد در صورت طلاق توافقی
  • گواهی عدم سازش
  • تنظیم دادخواست طلاق توسط زوجین
  • اظهار نظر مشاور و داور برای طلاق

با توجه به افزایش آمار طلاق برای افزایش سرعت و اطمینان از صحت روند طلاق، دریافت مشاوره از مشاوران بهترین وکیل شیراز بهترین راه حل است.

مطالبه مهریه در دوران عقد

اگر طلاق در دوران عقد از طرف زوج صورت بگیرد، باید تمام حق و حقوق قانونی زن را پرداخت نماید. اگر طلاق در دوران عقد بنا بر باکره بودن زن باشد، نصف مهریه واقعی به او تعلق می گیرد ولی در صورت باکره نبودن زن، مرد موظف است کل مهریه را به زوجه پرداخت نماید. بهترین وکیل مهریه شیراز می تواند از ابتدا تا انتهای این مسیر در کنار شما باشد. در صورتی که طلاق از سوی زن در دوران عقد مطرح گردد، زوجه می‌تواند برای رضایت مرد به طلاق، مهریه خود را ببخشد. در برخی مواقع نیز امکان دارد زوج هزینه‌ای اضافه بر مهریه را درخواست نماید که زوجه با پرداخت آن می‌تواند از وی جدا شود.

پیشنهاد مطالعه: ابرا مهریه در قبال حق طلاق

آنچه درباره ی طلاق در دوران عقد گفته شد

طلاق در دوران عقد با پیچیدگی‌هایی همراه است که نیاز به آگاهی کامل از حقوق و مراحل قانونی دارد. در طلاق توافقی، طرفین با توافق مشترک از یکدیگر جدا می‌شوند، اما در صورت اختلاف، تصمیم نهایی توسط دادگاه صادر می‌شود. در هر صورت، آگاهی از شرایط، مدارک مورد نیاز و قوانین مربوط به طلاق در دوران عقد که در مقاله گفته شد می‌تواند به زوجین کمک کند تا تصمیم آگاهانه‌تری بگیرند و روند طلاق را بدون دردسر طی کنند.

امتیاز خود را ثبت کنید.
بیوگرافی

سجاد محمدی وکیل پایه یک دادگستری شیراز، بیش از ۱۰ سال تجربهٔ وکالت دارد و دانش‌آموختهٔ کارشناسی‌ارشد، گرایش حقوق خصوصی است. عضو کانون وکلای دادگستری استان فارس و از داوران رسمی کانون داوران قوهٔ قضاییه نیز هست. و در این سِمت، پیشینه‌ای درخشان دارد. تاکنون وکالت بیش از ۴۰۰۰ پرونده را در دعاوی متعدد و در زمینه‌هایی چون حقوقی، کیفری، خانواده و ثبتی بر عهده گرفته است و در بیش از ۸۵ درصد پرونده‌ها، نتیجه مطلوب موکل خود را به دست آورده است.

سابقه
بیش از 10 سال
پرونده
موفقیت در پرونده 85%
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09171235873