ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

هرآنچه که باید در مورد جرائم و وکالت کیفری بدانید!

دعاوی کیفری

منظور از دعاوی کیفری ، آن دسته از دعاوی هستند که اشخاصی که این دعاوی را در دادگاه ها و مراجع ذیصلاح مطرح می نمایند به دنبال تحقیق، تعقیب و نهایتا صدور حکم محکومیت و مجازات مجرمین و مرتکبین جرایمی هستند که ارتکاب اینگونه افعال در قانون مجازات اسلامی ایران، جرم محسوب شده و قانونگذار برای آنان مجازات خاصی را لحاظ و مشخص نموده است. در این مطلب از وکیل شیراز شما را با دعاوی کیفری، طرح شکایت، مراحل رسیدگی به پرونده و… توسط بهترین وکیل کیفری در شیراز آشنا می‌کنیم.

پیشنهاد خدمات: برای دریافت مشاوره از بهترین وکیل کیفری در شیراز کلیک کنید. 

 

تعریف جرم در دعاوی کیفری و مصادیق آن

براساس ماده 2 قانون مجازات اسلامی، هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می‌شود. بنابراین، تفاوت اصلی بین دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری، اثبات وقوع جرمی است که قانون برای آن مجازات درنظر گرفته است.

با تعدادی از این عناوین و جرایم در لیست زیر آشنا شوید …

سرقت، کلاهبرداری، قتل، خیانت در امانت، تخریب اموال دیگران، تحریق و آتش زدن اموال دیگران، جعل، استفاده از سند مجعول، صدور چک بلامحل، حمل مواد مخدر، حمل و نگهداری مشروبات الکلی، شرب خمر، ترک انفاق، فریب در ازدواج، توهین، تهدید، فحاشی،تهمت و افترا، ضرب و جرح، قدرت نمایی با چاقو، مزاحمت تلفنی، زنا، تجاوز به عنف، لواط، تصرف عدوانی،نشر اکاذیب، آدم ربایی، تحصیل مال از طریق نامشروع،اختلاس، پولشوی ،فروش و انتقال مال غیر، قاچاق کالا و ارز و …

 

نحوه و روش طرح دعاوی کیفری
نحوه و روش طرح دعاوی کیفری

نحوه و روش طرح دعاوی کیفری

بهترین و مناسب ترین روش طرح شکایت خود برای دعاوی کیفری بهتر است در ابتدا در زمان وقوع جرم با پلیس 110 تماس گرفته و پس از مراجعه مامورین به محل وقوع جرم صورتجلسه ای در خصوص اتفاقی که رخ داده با ذکر جزئیات آن تنظیم و در صورت حضور شاهدین در محل ، اظهارات و امضای آنها نیز پایین صورتجلسه اخذ شود.

پس از آن با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی نزدیک محل شکایت خود را ثبت نموده تا روند پیگیری قضایی آن از طریق دادسرا شروع شود .

دادسرا پس از انجام تحقیقات و تصمیمات لازم با همکاری کلانتری محل تعقیب و تحقیق از متهم را شروع و نهایتا در صورتی که انجام جرم برای دادیار یا بازپرس رسیدگی کننده محرز و اثبات شود ، پرونده را جهت صدور حکم محکومیت و ادامه ی رسیدگی به دادگاه ارسال مینماید و در صورتی که قاضی دادسرا عمل انجامی را جرم نداند رای به عدم ارتکاب جرم توسط متهم صادر میکند که شاکی میتواند به آن اعتراض نماید . در صورت ارسال پرونده به دادگاه کیفری ، قاضی دادگاه دعاوی کیفری مجددا با توجه به محتویات و اوضاع احوال و مستندات و مدارک موجود در پرونده به موضوع رسیدگی و در صورت اثبات ارتکاب جرم توسط مجرم ، حکم محکومیت ایشان را جهت تحمل مجازات قانونی آن صادر و اعلام مینماید و در غیر اینصورت حکم برائت برای متهم صادر می شود.

پس از صدور حکم از سوی دادگاه اولیه ، بسته به اینکه این حکم به ضرر کدام یک از طرفین دعوای کیفری باشد، آن شخص میتواند از حکم صادره اعتراض نموده تا رسیدگی به پرونده مجددا در دادگاه تجدیدنظر بررسی شود.

مراحل رسیدگی به شکایت و دعاوی کیفری در دادسرا و دادگاه

1) مرحله طرح شکایت و شروع تحقیقات در دادسرا و کلانتری
2) مرحله رسیدگی ابتدائی در دادگاه اولیه (دادگاه بدوی)
3) مرحله اعتراض به رای دادگاه اولیه و رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر استان

بهترین وکیل دعاوی کیفری در شیراز کیست و چه کارهایی انجام میدهد؟

وکیل دعاوی کیفری کسی است که به دلیل تعدد پرونده های کیفری و تخصص در زمینه دعاوی کیفری و کسب تجارب زیاد در رسیدگی به اینگونه پرونده ها با تمام زوایا و نکات و راه چاره ها و همچنین دفاعیات لازم آشنایی و مهارت لازم را داشته و میتواند راه نجات شما و پشتوانه امن شما در جهت دفاع از حق و حقوق قانونی شما باشد. بدون شک داشتن یک وکیل متخصص دعاوی کیفری بسته به اینکه شما در جایگاه شاکی در دعوای کیفری باشید و یا در جایگاه متهم میتواند کمک بسیار زیادی در تقویت موضع دفاعی شما باشد و با تنظیم شکواییه صحیح ، لایحه دفاعی و اعتراض به رای های صادره از مراجع قضایی و همچنین تذکر های لازم در زمان تحقیق و رسیدگی به شکایات و دعاوی کیفری از سوی مامورین انتظامی و همچنین قاضی رسیدگی کننده از حق و حقوق شما دفاع نماید و تا جای ممکن نگذارد حق و حقوق شما در دعاوی کیفری پایمال شود . بنابرین توصیه اکید میگردد که در زمان مواجهه با دعاوی کیفری از کمک و همراهی وکیل پایه یک دادگستری استفاده نمایید.

آنچه که در طرح دعاوی کیفری بسیار بسیار مهم است توجه به این نکته میباشد که به صرف شکایت و طرح دعوای کیفری علیه شخص یا اشخاصی که مد نظرمان میباشد نمیتوان انتظار محکومیت و مجازات آنها را داشت.

ارکان اساسی دعاوی کیفری
ارکان اساسی دعاوی کیفری

ارکان اساسی دعاوی کیفری

برای انتساب ارتکاب جرم به هر شخصی در دعاوی کیفری سه رکن و عنصر اساسی باید وجود داشته باشد .

1) عنصر قانونی

2) عنصر مادی

3) عنصر معنوی

  • عنصر قانونی جرم

به این معناست که تنها عمل یا ترک عملی جرم محسوب می‌شود که در قانون برای آن عمل یا ترک آن عمل مجازاتی در نظر گرفته شده باشد، یا به عبارتی قانون ، آن را جرم محسوب نموده و برای آن مجازاتی معین کرده باشد. این اصل را «اصل قانونی بودن جرایم و مجازات‌ها» می نامند؛ بنابراین هیچ جرمی وجود ندارد، مگر آنکه قانون آن را بیان کرده باشد.

بدین ترتیب با توجه به این اصل ، تعیین و اعلام جرم نمودن عملی و قابل مجازات دانستن آن از سوی اشخاص و سازمان‌ها و نهادهای دولتی و انتظامی بی‌اعتبار بوده و فاقد اثر قانونیست.

  • عنصر مادی جرم

به معنای انجام و ارتکاب فعل و عمل مجرمانه در عالم واقع است. یعنی همان کارها و عملیات فیزیکی که شخص مجرم در هنگام ارتکاب عملیات مجرمانه انجام میدهد و قابل مشاهده و دیدن است. پس فکر کردن به جرم و جنایاتی که افراد در ذهن خود مرتکب می‌شوند هیچگاه جرم تلقی نمی‌شود. به همین جهت به صرف اینکه شخصی فقط قصد و تصمیم به انجام جرمی را داشته باشد برای وقوع یک جرم کافی نیست و نمیتوان او را مجرم دانست.

  • عنصر معنوی جرم

بنابر اظهارات بهترین وکیل کیفری در شیراز عنصر معنوی در جرایمی که از روی عمد انجام می‌شود یعنی همان سوء نیت و قصد مجرمانه شخص و اراده او در ارتکاب جرم که شخص هم به جرم بودن عمل آگاه است و هم از روی عمد و اراده خود و با اختیار خود دست به ارتکاب چنین عملی میزند. اما در مورد جرایم غیر عمدی مثل تصادفات رانندگی ، عنصر معنوی یا سوء نیت فرد یعنی همان تقصیر او که به صورت بی احتیاطی ، بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی نمایان میشود.

چگونه در دعاوی کیفری شیراز بهترین وکیل کیفری در شیراز را انتخاب کنیم؟

سایت وکیل شیراز با همکاری بهترین وکلای دادگستری در دعاوی ملکی، دعاوی حقوقی، دعاوی کیفری و دعاوی خانواده و از این قبیل به ارائه خدمات مشاوره حقوقی و معرفی بهترین وکیل متخصص و مجرب در دعوای مورد نظر شما می پردازد و  وکالت شما را در دعاوی مختلف بر عهده خواهد گرفت.

به طور حتم یک وکیل پایه یک دادگستری به تنهایی قادر نیست در تمامی حوزه های حقوقی خدمت رسانی کند و راهنمایی تخصصی به همه افراد و مراجعه کنندگان بدهد. لذا شما می توانید با مراجعه به سایت وکیل شیراز و معرفی بهترین وکیل کیفری شیراز از کمک، تجربه، تخصص و مشاوره سجاد محمدی وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در زمینه دعوای مورد نظر خودتان بهره مند شوید.

برای تنظیم نوبت جلسه مشاوره با وکیل کیفری شیراز سجاد محمدی با شماره 09171235873 تماس بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)
بیوگرافی

سجاد محمدی وکیل پایه یک دادگستری شیراز، بیش از ۱۰ سال تجربهٔ وکالت دارد و دانش‌آموختهٔ کارشناسی‌ارشد، گرایش حقوق خصوصی است. عضو کانون وکلای دادگستری استان فارس و از داوران رسمی کانون داوران قوهٔ قضاییه نیز هست. و در این سِمت، پیشینه‌ای درخشان دارد. تاکنون وکالت بیش از ۴۰۰۰ پرونده را در دعاوی متعدد و در زمینه‌هایی چون حقوقی، کیفری، خانواده و ثبتی بر عهده گرفته است و در بیش از ۸۵ درصد پرونده‌ها، نتیجه مطلوب موکل خود را به دست آورده است.

سابقه
بیش از 10 سال
پرونده
موفقیت در پرونده 85%

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط