ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

اعتراض به فروش ملک مشاع

اعتراض-به-دستور-فروش-ملک-مشاع-۱

اعتراض به دستور فروش ملک مشاع

بدون تردید تاکنون عبارت «ملک مشاع» و مشکلات حقوقی که ممکن است با خرید یا فروش این نوع املاک با آنها مواجه شوید؛ به گوشتان خورده است. در واقع به هرگونه ملکی که چندین نفر در آن سهم دارند و شریک هستند؛ ملک مشاع می‌گویند. به این صورت که اغلب یک ملک به عنوان دارایی چندین نفر در نظر گرفته می‌شود. معمولا این نوع شراکت یا به خواست خود افراد یا به دلیل رسیدن ارث به این افراد صورت می‌گیرد که موجب مشکلات حقوقی مرتبط با ملک مشاع می‌شود. در حقیقت به دلیل مشارکت چند شخص در این نوع ملک، نحوه مالکیت، خرید و فروش ملک مشاع می‌بایست با رضایت تمامی سهامداران و شرکا انجام شود که همین مسئله به پیچیدگی مسائل حقوقی می‌افزاید. حال اگر این خرید و فروش بدون رضایت یکی از شرکا انجام شود؛ امکان اعتراض به دستور فروش ملک مشاع به منظور احقاق حق وجود دارد. در این مقاله قصد داریم درباره اعتراض به دستور فروش ملک مشاع و نحوه احقاق حق با کمک بهترین وکیل شیراز، اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم. اگر شما هم در چنین شرایطی قرار دارید یا می‌خواهید در مورد املاک مشاع و اعتراض به فروش آنها اطلاعات کاربردی به دست بیاورید تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.

 

ملک مشاع چیست؟

منظور از ملک مشاع، ملکی است که چندین نفر به صورت اشتراکی از مالکیت آن سهم دارند و آن ملک یا مال، مایملک مشترک آنها به حساب می‌آید. در این صورت اگر شرکا قصد فروش یا بهره برداری از این ملک را داشته باشند ابتدا باید ملک مشاع را بین خودشان تقسیم کنند اما اگر امکان تقسیم نمودن ملک وجود نداشته باشد باید به مرجع قضایی رجوع کرده و دستور فروش ملک مشاع را اخذ کنید. با این وجود اگر پس از صدور دستور فروش ملک، رضایت نداشتید، می‌توانید به حکم صادر شده اعتراض نمایید.

فروش ملک مشاع
فروش ملک مشاع

نحوه فروش ملک مشاع

با توجه به قانون مدنی، انجام هر اقدامی نسبت به ملک مشاع می‌بایست با رضایت کامل همه شرکا صورت بگیرد. به طوری که اگر حتی یک نفر از شرکا ناراضی باشد؛ شرکای دیگر نمی‌توانند هیچگونه اقدامی مانند خرید، فروش و معامله انجام دهند. سوالی که مطرح می‌شود این است که اگر یکی از شرکا بخواهد سهم خود را بفروشد باید چگونه اقدام کند؟ در چنین شرایطی متقاضی تقسیم زمین باید از طریق دادگاه درخواست دهد. سپس کارشناس دادگستری درخواست را بررسی و نظارت می‌کند. در صورتی که کارشناس تقسیم ملک را تایید نکند؛ برای ملک گواهی عدم افراز صادر می‌­شود که برای فروش ملک دستور دادگاه الزامی است.

 

نحوه اخذ گواهی عدم افراز ملک مشاع

همانطور که گفتیم در صورت عدم تایید کارشناس دادگستری برای تقسیم ملک مشاع، می‌بایست برای دریافت گواهی عدم افراز اقدام کرد. لازم است بدانید که افراز به معنای تقسیم سهم هر یک از شرکا از ملک مشاع می‌باشد و زمانی ممکن است که پروسه ثبتی ملک با موفقیت تمام شده و سند مالکیت آن نیز تنظیم شده باشد. فردی که می‌خواهد برای افراز درخواست دهد؛ باید مشخصات و مدارک شناسایی و همچنین آدرس خود و سایر شرکا را برای اداره ثبت بفرستد. در مرحله بعد مأمور ثبت درباره ملک تحقیق می‌کند که در صورت قابل تقسیم بودن آن، پرونده ملک مشاع به نقشه بردار ثبت ارجاع داده می‌­شود. سپس نقشه بردار نیز همراه با مالکین در مکان ملک حضور می‌یابد و نقشه افراز ملک را به آنها تحویل می‌دهد. اگر هر یک از افراد نسبت به افراز ملک معترض باشند، می‌توانند حداکثر تا ۱۰ روز به دادگاه مراجعه نموده و اعتراض خود را ثبت کنند. پس از بررسی اعتراضات، در صورت تایید دادگاه به استناد امکان افراز ملک، اداره ثبت سند ملک را باطل و سند جدیدی تنظیم می‌نماید. اما اگر دادگاه افراز ملک را تایید نکند، هر یک از شرکا می‌­تواند از طریق دادگاه برای اخذ دستور فروش ملک اقدام نماید. توجه داشته باشید که اگر پروسه اخذ گواهی عدم افراز برای شما مشکل و دشوار است حتما به بهترین وکیل شیراز مراجعه نمایید.

 

اعتراض به دستور فروش ملک مشاع

از آنجایی که فروش ملک مشاع دستور است و نه رای، نمی‌توان به دستور فروش ملک مشاع اعتراض کرد. زیرا مطابق با قوانین حقوقی، نمی‌توان به دستور دادگاه اعتراض داشت. البته در نظر داشته باشید که صدور دستور فروش ملک مشاع زمانی امکان پذیر است که اداره ثبت گواهی عدم افراز را برای دادگاه ارسال کرده باشد و تقاضای فروش علیه همه شرکا باشد. پس از صدور حکم فروش ملک مشاع توسط دادگاه، کارشناس ملک مقصود را ارزش گذاری می­‌کند. پس از ارزیابی ملک مشاع، صاحبان ملک تا ۳ روز می‌توانند روی قیمت تعیین شده اعتراض بگذارند. سپس ملک به مزایده گذاشته می‌شود که کارشناس مربوطه هزینه پایه مزایده را تعیین می‌نماید. ابتدا برنده مزایده می‌بایست ۱۰٪ از کل ارزش ملک را پرداخت نماید و در مدت یک ماه همه مبلغ را به صاحبان ملک بپردازد. در صورتی که یکی از مالکین برنده مزایده شود؛ باید سهم دیگران را تا حداکثر یک ماه پرداخت نماید.

فروش ملک مشاع 2
فروش ملک مشاع 2

اهمیت مراجعه به بهترین وکیل شیراز برای رسیدگی به امور ملک مشاع

تا اینجای مقاله متوجه شدید که افراز، فروش ملک مشاع و اعتراض به دستور فروش ملک مشاع بسیار دشوار و پیچیده و پیگیری پروسه مربوط به آن نیز بسیار زمان ‌بر و دردسرساز است. از طرفی از آنجایی که نمی‌توان به دستور فروش ملک مشاع اعتراض کرد و هر کار اشتباهی سبب پشیمانی می‌شو؛ پیشنهاد می‌کنیم برای رسیدگی به مشکلات مربوط به ملک مشاع از بهترین وکیل شیراز مشورت بگیرید. از این رو می‌توانید با مراجعه به سایت وکیل شیراز از تجربه بهترین وکلا بهره مند شوید و روند رسیدگی به مسائل حقوقی مربوط به ملک و مال مشاع را بدون پیچیدگی سرعت ببخشید.

 

نتیجه گیری

در این مقاله کاربردی سعی کردیم اطلاعات مفیدی درباره ملک مشاع، اعتراض به دستور فروش ملک مشاع، چگونگی پیگیری درخواست اعتراض و به طور کل هر آنچه که لازم است درباره املاک و اموال مشاع دانست در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. همچنین گفتیم که امکان اعتراض به دستور فروش ملک مشاع وجود ندارد. زیرا این دستور از سمت دادگاه صادر شده است و طبق قانون نمی‌توان به دستورات صادر شده از سمت دادگاه اعتراض کرد. از طرفی روزانه شاهد پرونده‌های بسیار زیادی در حوزه املاک مشاع و مشکلات این چنینی هستیم که هر یک از این مشکلات از طریق روش‌های قانونی حل می‌شوند به همین دلیل توصیه می‌شود برای حل چنین مشکلاتی از تجربه و دانش وکیل شیراز کمک بگیرید و پرونده‌های حقوقی خود را با موفقیت به سرانجام برسانید.

بیوگرافی

سجاد محمدی وکیل پایه یک دادگستری شیراز، بیش از ۱۰ سال تجربهٔ وکالت دارد و دانش‌آموختهٔ کارشناسی‌ارشد، گرایش حقوق خصوصی است. عضو کانون وکلای دادگستری استان فارس و از داوران رسمی کانون داوران قوهٔ قضاییه نیز هست. و در این سِمت، پیشینه‌ای درخشان دارد. تاکنون وکالت بیش از ۴۰۰۰ پرونده را در دعاوی متعدد و در زمینه‌هایی چون حقوقی، کیفری، خانواده و ثبتی بر عهده گرفته است و در بیش از ۸۵ درصد پرونده‌ها، نتیجه مطلوب موکل خود را به دست آورده است.

سابقه
بیش از 10 سال
پرونده
موفقیت در پرونده 85%

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط