ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

مطالبه مهریه در طلاق توافقی

مطالبه مهریه در طلاق توافقی شاخص

مطالبه مهریه در طلاق توافقی یکی از موارد حیاتی در انجام مراحل طلاق توافقی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود. مهریه به عنوان یکی از حقوق زن در اسلام، می‌تواند به عنوان یک موضوع حساس و مهم مطرح شود. در صورتی که زوجین تصمیم به طلاق گرفته‌اند و قصد دارند این موضوع را به صورت توافقی حل کنند، باید به موارد قانونی و مالی توجه ویژه‌ای داشته باشند. این امر می‌تواند منجر به اختلافات و مشکلات بین زوجین شود اگر به درستی و با دقت انجام نشود.

بنابراین، در این موارد لازم است که زوجین با دقت و توجه به جزئیات قانونی و مالی مهریه، این موضوع را به صورت مطمئن و قانونی حل کنند تا در آینده هیچ گونه اختلافی پیش نیاید.

 

طلاق توافقی چیست؟

جدایی زوجین از یکدیگر در سه حالت کلی اتفاق می‌افتد؛ یا درخواست طلاق از طرف زوجه است یا مرد درخواست جدایی دارد و یا هر دو طرف (زوج و زوجه) درخواست جدایی یا طلاق دارند که در این حالت برای جدایی به توافقاتی می‌رسند. به این نوع از جدایی در اصطلاح “طلاق توافقی” گفته می‌شود. نکته مهمی که در اینجا مطرح است و برای بسیاری جای پرسش دارد این است که آیا اگر زن و شوهر باهم توافق کرده باشندو بخواهند از هم جدا شوند آیا باز هم به زن مهریه تعلق می‌گیرد؟ یا در واقع زوجه می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند یا نه؟

پاسخ این پرسش از این جهت مهم است که غالبا زن در ازای بخشیدن بخشی از مهریه خود مرد را برای جدا شدن راضی می‌کند؛ در این‌صورت آشنایی با قوانین باعث می‌شود هرکدام از طرفین از حق و حقوق و نحوه مطالبه آن آگاهی داشته باشند.

در ادامه به نحوه مطالبه مهریه در طلاق توافقی خواهیم پرداخت و این مضوع را تا حد زیادی روشن خواهیم کرد.

 

 آیا در طلاق توافقی مهریه به زن تعلق می‌گیرد؟

یکی از سوالات مهمی که درباره طلاق توافقی به عنوان یکی از دعاوی خانواده مطرح می‌شود، این است که آیا زن در طلاق توافقی حق مهریه دارد یا خیر؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، نحوه تعیین و مطالبه مهریه چگونه است؟ به این سوال باید گفت که اصولاً، به محض انجام عقد نکاح، مرد مکلف به پرداخت تمام مهریه به زن می‌شود و این موضوع ارتباطی به طلاق ندارد. بنابراین، زن حتی در صورتی که قصد طلاق نداشته باشد، می‌تواند مهر خود را مطالبه کند.

به عبارت دیگر، زن حق مالکیت مهریه را دارد و می‌تواند حقوق قانونی خود را هم در طول زندگی مشترک و هم در فرایند طلاق مطالبه کند. بنابراین، در طلاق توافقی هم، زن حق مهریه دارد و ممکن است میزان آن بر اساس توافق طرفین کمتر شود یا اینکه تمام آن بخشیده شود که در ادامه، نحوه تعیین میزان آن را شرح خواهیم داد.

مهریه در طلاق توافقی
مهریه در طلاق توافقی

نحوه مطالبه و محاسبه مهریه در طلاق توافقی

پیش از این درباره موضوع مهریه در طلاق توافقی، توضیح دادیم که حق مهریه زن در طلاق توافقی از بین نمی‌رود و زن همچنان می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند. اما افرادی که قصد طلاق توافقی و دریافت گواهی عدم امکان سازش را دارند، ممکن است این سوال را مطرح کنند که نحوه تعیین مهریه زن در طلاق توافقی چگونه است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که زوجین باید در خصوص آن توافق کرده و در توافقنامه طلاق توافقی آن را درج کنند، مهریه زن است. به عبارت دیگر، در این نوع طلاق، خود زوجین باید تعیین کنند که به زوجه چه میزان مهریه ای تعلق می‌گیرد و قاضی دادگاه، همان توافقی که طرفین انجام داده‌اند را در گواهی عدم سازش درج می‌کند. لذا تعیین مهریه، صرفاً با خود طرفین است، نه قاضی دادگاه.

اما نکته مهمی که در خصوص نحوه تعیین مهریه باید در نظر گرفت، این است که مهریه باید به اندازه‌ای تعیین شود که منعکس کنندهٔ وضعیت مالی و اجتماعی زن و شوهر باشد و به طور عادلانه‌ای تعیین شود. برای این منظور، می‌توان از مشاوره حقوقی استفاده کرد تا مقدار مناسبی برای مهریه تعیین شود.

در طلاق مبارات نیز، تعیین مهریه به همین شکل انجام می‌شود. زن می‌تواند مقداری از مهریه را به شوهر بدهد تا وی را طلاق دهد، اما این مقدار نمی‌تواند بیشتر از مهریه اصلی باشد. این موضوع نشان‌دهندهٔ اهمیت و حرمت مهریه در اسلام و حقوق مدنی است و نشان می‌دهد که حقوق زنان در موارد طلاق نیز حفظ شده است.

به طور کلی، تعیین مهریه در طلاق توافقی یا مبارات، یک موضوع حساس است که نیازمند مذاکره و توافق میان زوجین است و باید با دقت و عدالت انجام شود تا هیچ‌یک از طرفین ناراضی نباشند.

مطالبه مهریه در طلاق توافقی
مطالبه مهریه در طلاق توافقی

جمع‌بندی

موضوع مهریه در طلاق توافقی یک موضوع حساس و مهم است که نیازمند مذاکره و توافق میان زوجین است. مهریه باید به اندازه‌ای تعیین شود که منعکس کننده وضعیت مالی و اجتماعی زن و شوهر باشد و به طور عادلانه‌ای تعیین شود. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی در این زمینه، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی درج شده در سایت با بهترین وکیل طلاق توافقی شیراز تماس گرفته و از خدمات مشاوره حقوقی بهترین وکیل شیراز استفاده کنید تا به سوالات خود پیرامون مهریه در طلاق توافقی پاسخ داده شود.

امتیاز خود را ثبت کنید.
بیوگرافی

سجاد محمدی وکیل پایه یک دادگستری شیراز، بیش از ۱۰ سال تجربهٔ وکالت دارد و دانش‌آموختهٔ کارشناسی‌ارشد، گرایش حقوق خصوصی است. عضو کانون وکلای دادگستری استان فارس و از داوران رسمی کانون داوران قوهٔ قضاییه نیز هست. و در این سِمت، پیشینه‌ای درخشان دارد. تاکنون وکالت بیش از ۴۰۰۰ پرونده را در دعاوی متعدد و در زمینه‌هایی چون حقوقی، کیفری، خانواده و ثبتی بر عهده گرفته است و در بیش از ۸۵ درصد پرونده‌ها، نتیجه مطلوب موکل خود را به دست آورده است.

سابقه
بیش از 10 سال
پرونده
موفقیت در پرونده 85%

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *