ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

قانون جدید حجاب + مجازات انواع بی حجابی

مجازات انواع بی حجابی در قانون جدید

قانون جدید حجاب و عفاف در سال جدید به مجلس شورای اسلامی ارسال و جایگزین نسخه اولیه گردید. در این قانون، کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی تغییرات بسیار زیادی در این لایحه ایجاد کرده است و متن لایحه را از 15 ماده به 70 ماده افزایش داده است. در این قانون جدید حجاب، مقررات پوششی برای لباس آقایان نیز تعیین و مجازات و جریمه های متعددی برای مرتکبین تعیین گردیده است. وضع این قانون به این علت است که برخی بی حجابی را عامل بسیاری از جرایم از جمله تعرض و تجاوز جنسی می دانند و همچنین اینکه این کمیسیون، لایحه حمایت از خانواده نیز می باشد.

بی‌حجابی در قوانین ایران یک جرم کیفری محسوب می‌شود. این موضوع در دسته جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی قرار می‌گیرد و رسیدگی به آن در صلاحیت محاکم کیفری است. اگز نیاز به کمک دارید، بهترین وکیل کیفری شبراز می تواند در پرونده همراه شما باشد.

لایحه حجاب

متن قانونی که به تصویب کمیسیون قضایی مجلس رسید، در ابتدا انتقادات بسیاری به همراه داشت. اما تصویب لایحه حجاب بر اساس اصل 85 قانون اساسی مطرح و مورد موافقت نمایندگان مجلس نیز واقع گردید. قسمتی از اصل 85 قانون اساسی در مورد این موضوع بود که سمت نمایندگی قائم به شخص نیست و لذا قابل واگذاری به دیگری هم نمی باشد. در واقع مجلس نمی تواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیأتی دیگر واگذار نماید. ولی طبق این ماده در موارد ضروری مجلس این اختیار را دارد که برخی از مقررات را با رعایت اصل 72 قانون اساسی به کمیسیون های داخلی خود وضع نماید.

قانون جدید حجاب

در این مورد از قانون هم، قوانینی که مجلس وضع می کند به صورت آزمایشی اجرا خواهند شد و تصویب نهایی آنها دوباره با تصمیم بعدی مجلس خواهد بود. علی ایحال، لایحه حجاب برای بار دیگر هم در کمیسیون 6 نفره حقوقی و قضایی مجلس بررسی شد و خروجی این کمیسیون هم به شورای نگهبان ارسال گردید. در جلسه علنی مجلس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اجرای آزمایشی قانون حجاب و عفاف برای مدت 3 سال موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: جرم قذف چیست؟ مجازات و حد قذف

بدین صورت لایحه ای بسیار مهم که حاوی مجازاتها و جرم انگاری های فراوان و شدید با کمترین مشارکت «وکلای ملت» نهایی شد و به شورای نگهبان ارسال گردید. مجازات هایی وضع گردید که شاید به شدت مجازات جرایمی همچون کلاهبرداری، سرقت، جعل و غیره می باشد. در لایحه جدید حجاب و عفاف، برای بی‌حجابی و بدپوششی مجازات‌های جرایم تعزیری مثل جزای نقدی، حبس، ممنوعیت از فعالیت اجتماعی و محدودیت‌های دیگر در نظر گرفته شده است.

مجازات انواع بی حجابی در لایحه حجاب

در ادامه به بررسی انواع مجازات کشف حجاب طبق لایحه حجاب خواهیم پرداخت. این مجازاتها در تاریخ قانونگذاری کشورمان بی سابقه است، و همچون جرایم خشن و غیر انسانی وضع شده است. اگر به هرگونه خدمات وکالت نیاز پیدا کردید، بهترین وکیل شیراز از ابتدا تا انتهای مسیر درکنار شما خواهد بود.

مجازات بد پوششی در اماکن عمومی

طبق لایحه تصویب شده حجاب، بدپوششی به معنای پوشیدن لباس هایی بدن نما یا تنگ و یا لباس هایی است که قسمتی از بدن پایین تر از گردن یا بالاتر از مچ پا یا بالاتر از ساعد دستها دیده شود. بد پوششی در خصوص مردان نیز وجود دارد و آن مربوط به پوشیدن لباسهای بدن نما یا لباسی که قسمتی از بدن پایین تر از سینه یا بالاتر از ساق پا یا سرشانه فرد دیده شود. مجازات هایی برای بد پوششی در محیطهای عمومی وضع گردیده که به شرح زیر می باشد:

  1. برای بار اول: 24 میلیون تومان جزای نقدی
  2. برای بار دوم, سوم و چهارم: 24 تا 50 میلیون تومان جزای نقدی
  3. برای بار پنجم و بعد از آن: 100 تا 150 میلیون تومان جزای نقدی و حبس از 2 تا 5 سال، 2 سال ممنوعیت خروج از کشور، ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی از 6 ماه تا 2 سال وجود دارد.

مجازات کشف حجاب در انظار عمومی

مجازات برهنگی و نیمه برهنگی در اماکن عمومی

بر اساس قانون جدید حجاب، هر شخصی در انظار یا اماکن عمومی یا معابر اقدام به برهنگی یا نیمه برهنگی نماید و یا با پوششی غیر عرف که برهنگی محسوب گردد، ظاهر شود بلافاصله توسط ضابطان بازداشت و به دادگاه صالح معرفی خواهد شد. ضابطان موضوع این ماده نیز کلیه نیروهای فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) و همچنین ضابطان عام و خاص دادگستری می باشند. مجازاتی که برای برهنگی و نیمه برهنگی در اماکن عمومی وضع گردیده به شرح زیر می باشد:

مرتکب برای بار اول به مجازات حبس از 5 تا 10 سال یا جزای نقدی از 100 تا 150 میلیون تومان محکوم می گردد.

در صورت تکرار مجازات مرتکب تشدید شده و به حبس از 10 تا 15 سال و یا جزای نقدی از 150 تا 280 میلیون تومان محکوم می شود.

بیشتر بخوانید: تعرض جنسی و مجازات آن

مجازات بی حجابی افراد زیر 18 سال

با استناد به لایحه حجاب، در صورتی که مرتکب بی حجابی از نوجوانان زیر 18 سال که سن آنها در زمان ارتکاب 9 تا 18 سال تمام شمسی باشد به تشخیص قاضی به جزاهای نقدی مقرر در این قانون یا مجازاتهایی با اقدامات تربیتی مندرج در فصل دهم بخش دوم کتاب اول قانون مجازات اسلامی محکوم می گردند. البته اعمال مقررات در خصوص کانون اصلاح و تربیت صرفا در مورد جرائمی اعمال می شود که در قانون جدید حجاب و عفاف برای آن حبس مقرر گردیده باشد.

مجازات بی حجابی افراد مشهور و سلبریتی ها

بر اساس قانون جدید حجاب و مجازات انواع بی حجابی، هرگاه افراد مشهور و سلبریتی ها و یا افرادی که شهرت یا تاثیرگذاری اجتماعی دارند، در فضای مجازی یا غیر مجازی مرتکب هرگونه موارد ذکر شده گردند، مجازات آنها به شرح زیر می باشد:

  • برای بار اول: علاوه بر محکومیت به مجازات مقرر در خصوص جرم ارتکابی به 280 میلیون تومان جزای نقدی یا یک تا 5 درصد از کل دارایی به جز مستثنیات دین ( البته هر کدام که بیشتر باشد ) و محرومیت از فعالیتهای شغلی، حرفه ای و یا تبلیغاتی تا شش ماه و به تشخیص قاضی به ممنوعیت از خروج از کشور تا دو سال و ممنوعیت از فعالیت عمومی در فضای مجازی تا 2 سال و لغو کلیه امتیازات، تخفیفات و معافیتهای اعطایی محکوم می گردد.
  • در مراتب بعدی: علاوه بر مجازات مقرر در خصوص جرم ارتکابی به 560 میلیون تومان جزای نقدی یا سه تا هشت درصد از کل دارایی به جز مستثنیات دین ( البته هر کدام که بیشتر باشد ) و محرومیت از فعالیتهای شغلی یا حرفه ای به مدت شش ماه تا سه سال و ممنوعیت از خروج از کشور به مدت شش ماه تا دو سال و ممنوعیت از فعالیت عمومی در فضای مجازی از 6 ماه تا 2 سال و لغو کلیه امتیازات تخفیفات و معافیتهای اعطایی محکوم میگردد.

مجازات بد پوششی در مراسمهای عمومی

لایحه جدید حجاب و مجازات انواع بد حجابی در مراسمهای عمومی مانند راهپیمایی ها، کنسرتها، جشنواره ها و غیره نیز وضع گردیده و به شرح زیر می باشند:

  • برای بار اول: 50 میلیون تومان جزای نقدی
  • برای بار دوم، سوم و چهارم: 50 تا 100 میلیون تومان جزای نقدی
  • برای بار پنجم و بعد از آن: 150 تا 280 میلیون تومان جزای نقدی، حبس از 5 تا 10 سال، 2 سال ممنوعیت خروج از کشور، ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی از 6 ماه تا 2 سال

مجازات بی حجابی توسط راننده یا سرنشین وسایل نقلیه موتوری

هر شخصی حین رانندگی با وسایل نقلیه موتوری مرتکب بی عفتی، کشف حجاب، بی‌حجابی یا بد پوششی شود یا فردی را که سوار کرده مرتکب جرایم مذکور شود، توسط پلیس راهنمایی و رانندگی به 500 هزار تومان جزای نقدی محکوم می گردد. البته که صدور برگ جریمه برای وسیله نقلیه مذکور نافی اعمال مجازاتهای مقرر برای مرتکب نمی باشد و حکم این ماده در خصوص تاکسی های اینترنتی نیز جاری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: مجازات رشوه گرفتن و رشوه دادن + رشاء و ارتشاء

ثبت اولین تخلف موجب عدم ثبت تخلفات بعدی از لحاظ زمانی نمی باشد و جریمه ها با هم جمع خواهند شد.
در خصوص موتور سیکلت ها نیز در صورتی که راکب یا سرنشین مرتکب برهنگی، نیمه برهنگی، بدپوششی و کشف حجاب گردد، موتورسیکلت سریعا توسط ضابطان به مدت یک هفته توقیف می گردد و مالک آن توسط مرجع قضائی به جزای نقدی معادل 2 میلیون تومان محکوم خواهد شد. اما در صورتی که وسیله نقلیه موتوری موضوع این ماده فاقد پلاک باشد و یا پلاک آن مخدوش یا به هر نحوی ناخوانا یا پوشانده شده باشد، خودرو به مدت 1 ماه توقیف و راننده باید 4 میلیون تومان جریمه نقدی بپردازد.

وظایف پلتفرم های تاکسی اینترنتی در قبال بد حجابی

پلتفرم ها یا سکو های تاکسی اینترنتی هم طبق قانون جدید حجاب مکلفند ظرف مدت دو ماه در سامانه های ارتباطی خود با مشتریان و رانندگان امکان گزارش دهی راننده خودرو در خصوص مسافران ناقض قانون حجاب و عفاف را فراهم سازند. چنانچه راننده نقض احکام این قانون توسط مسافر را به سامانه مربوطه گزارش دهد از پرداخت جریمه معاف خواهد شد. همچنین این پلتفرم ها مکلفند ارتباط برخط ماموران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) با این سامانه را تعبیه نمایند. در صورت عدم انجام تکالیف موضوع این ماده، پلتفرم های متخلف به پرداخت جزای نقدی معادل سه ماه سود ناشی از درآمد پلتفرم محکوم می گردند.

مجازات کشف حجاب در قانون جدید

مجازات توهین به زنان بی حجاب توسط آمران به معروف

بایستی امر به معروف و نهی از منکر در این زمینه با احترام و با رعایت شروط انجام شود. براساس قانون حجاب، هر کسی در امر به معروف و نهی از منکر در خصوص عدم رعایت حجاب شرعی یا بی حجابی یا بد پوششی، مرتکب توهین یا افترا گردد به مجازات مقرر قانونی محکوم می شود. همچنین چنانچه فردی از همان ابتدا امر به معروف و نهی از منکر را با پرخاش و دعوا همراه سازد به جریمه نقدی از 6 تا 24 میلیون تومان محکوم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: مجازات هتک حرمت و حیثیت و تفاوت آن

مجازات توهین به آمران به معروف

هر کس در مقابل امر به معروف و نهی از منکر شرعی و قانونی در مورد عفاف و حجاب حرکات غیر متعارف انجام دهد و یا به آن توهین و پرخاش نمایدهم به جزای نقدی از 24 تا 50 میلیون تومان محکوم خواهد شد. در حالت کلی مجازات فحاشی و توهین برای هر دو طرف قابل پیگیری می باشد.

جمع بندی برای  قانون حجاب و عفاف جدید

قانون جدید حجاب و عفاف با افزایش تعداد مواد قانونی و تعیین مجازات های گسترده، به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و برای بررسی نهایی به شورای نگهبان ارسال شد. این قانون شامل مقرراتی برای پوشش زنان و مردان در اماکن عمومی، وسایل نقلیه و فضای مجازی است. همچنین مجازاتی از جمله جریمه نقدی، حبس و محدودیت های اجتماعی برای متخلفان در نظر گرفته شده است. اجرای آزمایشی این قانون به مدت سه سال انجام خواهد شد و در این مدت نحوه اجرای آن مورد ارزیابی قرار می گیرد.

همچنین جرم بی‌حجابی در برخی شرایط ممکن است مشمول عفو خصوصی یا موردی یا عفو بعد از اجرا شود، اما عفو عمومی کمتر شامل این جرم می‌شود، مگر اینکه قانون جدیدی تصویب شود.

امتیاز خود را ثبت کنید.
بیوگرافی

سجاد محمدی وکیل پایه یک دادگستری شیراز، بیش از ۱۰ سال تجربهٔ وکالت دارد و دانش‌آموختهٔ کارشناسی‌ارشد، گرایش حقوق خصوصی است. عضو کانون وکلای دادگستری استان فارس و از داوران رسمی کانون داوران قوهٔ قضاییه نیز هست. و در این سِمت، پیشینه‌ای درخشان دارد. تاکنون وکالت بیش از ۴۰۰۰ پرونده را در دعاوی متعدد و در زمینه‌هایی چون حقوقی، کیفری، خانواده و ثبتی بر عهده گرفته است و در بیش از ۸۵ درصد پرونده‌ها، نتیجه مطلوب موکل خود را به دست آورده است.

سابقه
بیش از 10 سال
پرونده
موفقیت در پرونده 85%
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09171235873