ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

همه چیز در مورد تنصیف اموال بین زوجین

تنصیف اموال بین زوجین

شرط تنصیف اموال بین زوجین، یکی از شروط ضمن عقد نکاح است و در متن عقدنامه نیز قید می شود. تنصیف اموال بین زوجین به معنای این است که مرد باید در هنگام طلاق نیمی از دارایی خود را به تملیک زن در آورد، و به طور خلاصه تر یعنی، در هنگام طلاق باید نیمی از اموال مرد به زن داده شود. این شرط برای حمایت از نهاد خانواده و پیشگیری از طلاق های بی دلیل وضع شده است و اجرای آن در دادگاه شرط و شروطی دارد که در ادامه به طور مفصل به آن خواهیم پرداخت.

شرط و شروط لازم در مورد تنصیف اموال و دارایی بین زوجین

اولین موردی که به ذهن شما می رسد این است که آیا در همه نوع طلاق ها باید شرط تنصیف دارایی اجرا شود؟ برای پاسخ به این سوال، بهتر است ابتدا متن عقدنامه که در مورد شرط تنصیف دارایی است را برای شما شرح دهیم. این شرط مقرر می دارد که:

ضمن عقد نکاح، هرگاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه، تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری و یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج موظف است که نصف دارایی خود را که در ایام زندگی با زوجه کسب کرده است و یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید.

با توجه به متن فوق، این نتیجه را به دست می آوریم که اجرای شرط تنصیف اموال و دارایی شروطی دارد که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره خواهیم کرد.

امضای شرط توسط شوهر

اولین و مهمترین شرط تنصیف اموال، برای اینکه زن بتواند خود را از دادگاه مطالبه نماید این است که این شرطی که در متن عقدنامه آمده است، توسط شوهر پذیرفته و به امضای وی رسیده شده باشد. در واقع این شرط مذکور مستقیما در قانون بیان نشده است و منوط به توافق طرفین می باشد. بنابراین اگر این شرط در عقدنامه توسط شوهر امضا نشده باشد، مطالبه نصف دارایی مرد در زمان طلاق امکان پذیر نمی شود. برای تنظیم درست عقدنامه بهتر است از بهترین وکیل مهریه شیراز کمک بگیرید تا از اختلافات بعدی جلوگیری نمایید.

 

شروط تنصیف اموال بین زوجین

 

طلاق به درخواست مرد باشد

نکته مهم دیگری که در مورد مطالبه و اجرای شرط تنصیف دارایی اهمیت بسزایی دارد، این است که باید درخواست طلاق از سمت مرد صورت گرفته باشد. پس اگر چنانچه طلاق به درخواست زوجه باشد و یا طرفین خواهان طلاق توافقی باشند امکان مطالبه شرط تنصیف اموال برای زوجه وجود ندارد.
استثناء دیگری که در این مورد وجود دارد این است که چنانچه درخواست طلاق از سوی مرد و ناشی از سوء رفتار زن نباشد و سوء رفتار زن برای دادگاه احراز شده باشد، شرط تنصیف دارایی نیز قابل مطالبه نخواهد بود حتی اگر طلاق به درخواست زوج باشد. برای انجام درست و قانونی شرط تنصیف اموال، حتما از بهترین وکیل طلاق توافقی شیراز کمک بگیرید.

پیشنهاد مطالعه: قانون تقسیم اموال در طلاق چگونه است؟

اموال بعد از عقد به دست آمده باشد

شرط دیگری که برای مطالبه تنصیف اموال مرد در هنگام طلاق وجود دارد این است که، مرد اموال خود را پس از تاریخ وقوع عقد به دست آورده باشد و چنانچه مرد اموالی را قبل از ازدواج به دست آورده باشد، قابل مطالبه توسط زن نمی باشد.
همچنین اگر ثابت شود که مالی را مرد با همکاری و یا با هزینه زن کسب کرده است، سهم زن از آن اموال کسر می شود و باقی مانده اموال مرد نصف خواهد شد و نصف آن به زوجه خواهد رسید.

به نقل از ویکی حقوق: رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره اموال مشمول شرط تنصیف دارایی: اموالی که پس از ازدواج خریداری می شود هرچند با پس انداز پیش از ازدواج زوج باشد، نیز مشمول شرط تنصیف دارایی می شوند.

موضوع دیگر این که، این نصف دارایی برای قاضی الزام آور نمی باشد و همانطور که از متن بالا متوجه شدید، قاضی می تواند تا نصف دارایی مرد را بنا بر تشخیص خود و اوضاع و احوال حاکم بر پرونده به تملیک زن در آورد.

پیشنهاد مطالعه: آیا می توان مهریه را بعد از ازدواج تغییر داد؟

اگر مرد اموالش را به نام خانواده خود کند، تنصیف اموال چه می شود؟

اگر مرد قبل از طلاق، اموال خود را به نام یکی از اعضای خانواده خود اعم از پدر و مادر، خواهر، برادر و یا فرزندان منتقل نماید، در خصوص تنصیف اموال در زمان طلاق مشکل خاصی به وجود نخواهد آمد. به بیان دیگر، معامله به قصد فرار از دین فقط در خصوص مهریه موضوعیت دارد و زوجه می تواند بعد از اجرای مهریه، صوری بودن معامله را به اثبات برساند و ابطال آن را خواستار شود. اما در مورد تنصیف اموال بین زوجین، این اختیار را دارد که اموالش را منتقل نماید.

 

اجرای تنصیف اموال بین زوجین

 

چرا در اکثر موارد شرط تنصیف اموال بین زوجین اجرا نمی شود؟

با وجود این که در سال های اخیر بسیاری از وکلا توصیه می کنند که بهتر است شرط تنصیف اموال و دارایی را در عقدنامه ذکر کنید، اما با این حال، در بسیاری از موارد این شرط اصلا در عقدنامه ذکر نمی گردد. دلایل عدم اجرای شرط تنصیف اموال بین زوجین در اکثر موارد عبارتند از:

  1. عدم آگاهی و عدم مطالبه: بسیاری از افراد به مفاد و جزئیات شرط تنصیف اموال بین زوجین به طور کامل آگاه نیستند و یا حتی آن را مطالبه نمی‌کنند.
  2. عدم توافق: در برخی از موارد هم ممکن است زوجین در خصوص نحوه اجرای این شرط، زمان انتقال اموال و نحوه محاسبه نصف دارایی، به توافق نرسند.
  3. مشکل در اثبات دارایی ها: اثبات مالکیت زوج بر اموال و تعیین ارزش دقیق آنها در مورد اموال غیرمنقول، دشوار و زمان‌بر می باشد.

سخن پایانی

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از بهترین وکیل شیراز مشاوره و راهنمایی بگیرید. می توانید با دفتر مجموعه تماس بگیرید و با بهترین وکیل طلاق شیراز وقت مشاوره بگیرید و از راهکارهای بهترین وکیل مهریه شیراز نهایت استفاده را ببرید.

امتیاز خود را ثبت کنید.
بیوگرافی

سجاد محمدی وکیل پایه یک دادگستری شیراز، بیش از ۱۰ سال تجربهٔ وکالت دارد و دانش‌آموختهٔ کارشناسی‌ارشد، گرایش حقوق خصوصی است. عضو کانون وکلای دادگستری استان فارس و از داوران رسمی کانون داوران قوهٔ قضاییه نیز هست. و در این سِمت، پیشینه‌ای درخشان دارد. تاکنون وکالت بیش از ۴۰۰۰ پرونده را در دعاوی متعدد و در زمینه‌هایی چون حقوقی، کیفری، خانواده و ثبتی بر عهده گرفته است و در بیش از ۸۵ درصد پرونده‌ها، نتیجه مطلوب موکل خود را به دست آورده است.

سابقه
بیش از 10 سال
پرونده
موفقیت در پرونده 85%

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09171235873