ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری 

ابطال قرارداد و شرایط آن، نحوه ی پیگیری

شرایط ابطال قرارداد

ابطال قراردادها و معاملات عادی که در مراکز اسناد رسمی تنظیم نشده اند، شرایط خاص خود را دارد. دعوای ابطال قرارداد اغلب برای رسیدگی به این پرونده ها انجام می شود و هدف از آن انحلال قرارداد صورت گرفته می باشد. شرایط ابطال هر قرارداد به طور کامل با روش های فسخ و اقاله متفاوت است. در صورت باطل کردن قرارداد و رای قطعی دادگاه در این زمینه، معاملات مربوط به آن بی اثر شده و قرارداد موجود فاقد اعتبار خواهد شد. در این بخش از وب سایت بهترین وکیل شیراز، به شرایط مربوط به ابطال قرارداد و مجازات مربوط به آن می پردازیم. 

تفاوت دعوای اعلام بطلان معامله و دعوای ابطال قرارداد

پیش از بررسی دعوای ابطال قرارداد ابتدا به تفاوت های این دعاوی با دعوای ابطال قرارداد می پردازیم. در صورتی که یک قرارداد به صورت غیر قانونی فسخ شود و در خصوص فسخ آن به هیچ یک از مفاد قانونی مربوطه پرداخته نشود، بطلان صورت گرفته است. اما شرایط باطل کردن قرارداد با این روش متفاوت خواهد بود؛ در روش ابطال قرارداد کلیه فرایند فسخ معاملات به صورت قانونی انجام می گیرد. در این زمینه اسناد رسمی و عملیات حقوقی مورد نظر به طور کامل از بین می رود. در خصوص ابطال قرارداد به چند شرط اساسی توجه می شود که با در نظر گرفتن آن ها و همراهی وکیل ابطال قرارداد به صورت قانونی می توان پرونده مورد نظر را پیگیری کرد.

حتما بخوانید:” خیار تدلیس

چه شرایطی باعث ابطال قرارداد می شود؟

برای باطل کردن قرارداد لازم است به شرایط مربوط به این فرایند دقت داشته باشید. برخی از مهمترین مواردی که به ابطال یک معامله و قراردادهای مربوط به آن می انجامند عبارت اند از:

  • در صورتی که مورد معامله مجهول باشد؛ در صورت فقدان شرط مجهول نبودن، ابطال قرارداد به سادگی صورت می گیرد. 
  • در صورتی که مال مورد معامله نامشروع باشد؛ این شرایط در مواقع خاص به وجود می آیند. به طور مثال زمانی که شخصی قراداد اجاره خانه ای را می بندد و از آن خانه به قصد دایر کردن لانه فساد یا قمار خانه استفاده می کند، این شرط به وجود می آید. 
  • کلیه معاملات صوری به صورت کامل باطل هستند و در این قبیل معاملات هیچ نیت باطنی وجود ندارد و قرارداد مورد نظر به صورت ظاهری انجام می شود. 
  • در صورت انجام معامله غیر نافذ در صورت عدم اجازه، امکان درخواست ابطال وجود دارد. در این زمینه در خصوص شرایطی که فرد مال غیر را به خود انتقال دهد و فردی که مال غیر را به نام همان شخص معامله کند، تفاوت هایی وجود دارد. 
  • رعایت نکردن شرایط اختصاصی نیز برای ابطال قراداد یک دلیل مهم به شمار می رود.

تفاوت دعوای بطلان و دعوای ابطال قرارداد

آیا اشتباهات طرفین می تواند باعث ابطال قرارداد شود؟

به طور کلی جهل به قانون و اشتباه در اجرای آن، هیچ تاثیری در قراردادهای بسته شده نخواهد داشت. تصور کنید تاجری میزان بالای زعفران را برای خارج کردن از کشور خریداری کند و از قوانین مربوط به خروج از آن آگاهی نداشته یا اشتباهی در این زمینه انجام دهد. در این خصوص اشتباه وی تاثیری در عقد قرارداد نخواهد داشت و شامل شرایط دعوای ابطال قرارداد نمی شود. اما در شرایطی که فردی مسئول خسارت وارده به شخصی تشخیص داده شود و بعدا مشخص شود که او مسئول نبوده در این وضعیت اشتباه قانونی صورت گرفته و امکان ابطال قرارداد وجود دارد.

پیشنهاد مطالعه: خسارت قراردادی یعنی چه؟ نکات مهم در مورد تعیین خسارت قراردادی

 

مجازات ابطال قرارداد

قانون گذاران از ماده قانونی 190 برای رسیدگی به این دعاوی استفاده کرده و بر این اساس صحت قراردادهای مربوطه را ارزیابی می کنند. در صورتی که شخصی بدون داشتن شرایط مربوط به ابطال، اقدام به فسخ معامله کند، به صورت قانونی نمی تواند این عمل را انجام دهد. همچنین در صورتی که قرارداد مربوطه به دلیل وجود یکی از شرایط یاد شده فسخ شود، هر یک از طرفین دعوای ابطال قرارداد باید تکالیف مربوط به خود را در خصوص طرف مقابل انجام دهند. با در نظر گرفتن آثار باطل کردن قرارداد بهتر می توان به این پرونده ها رسیدگی کرد. 

آثار اصلی و فرعی ابطال بیشتر به فردی که سبب ایجاد شرایط فسخ معامله شده، تعلق می گیرد و مجازات های نقدی و غیر نقدی برای او در نظر گرفته می شود. قاضی پرونده با در نظر گرفتن شرایط ابطال و نوع معامله به این دعاوی رسیدگی می کند.

مجازات ابطال قرارداد

ابطال قراردادهای ملکی

ابطال و فسخ قرادادهای ملکی یکی از دعاوی رایج در این حوزه است که در خصوص انجام آن به برخی نکات توجه می شود:

  1. پیش از هر چیز شرایط فسخ باید با روش های معمولی و عادی به طرف مقابل اعلام شود. 
  2. در این زمینه از روش های نوشتاری برای فسخ قراداد و اعلام آن به طرف مقابل استفاده می کنند. 
  3. در این خصوص باید به تعهدات جبرانی درج شده درج شده در معامله نیز توجه داشته باشید. هر یک از طرفین باید این تکالیف را در خصوص دیگری انجام دهند. 
  4. در خصوص رسیدگی به دعوای ابطال قرارداد به شرایط اختصاصی معامله مورد نظر نیز رسیدگی می شود. 
  5. در برخی از معاملات در صورت فسخ یا ابطال، طرف خریدار ملزم به پرداخت خسارت نقدی می شود. در خصوص تعیین مبلغ باید پیش از بستن قرارداد، توافقاتی بین طرفین انجام شود. 
  6. برخی از شرایط نام برده شده برای ابطال این معاملا به صورت یک طرفه قابل استفاده خواهند بود. هر گونه استفاده نادرست و غیر قانونی از ملک مورد نظر سبب ابطال قراردادها یا مبایعه نامه های ملکی می شود. 

توجه داشته باشید که همراهی بهترین وکیل ملکی شیراز در این پرونده ها می تواند روند پیشروی را بسیار ساده تر و سریع تر کند.

حتما بخوانید:” دستور تخلیه ملک

نتیجه گیری

باطل کردن قرارداد معاملات یکی از دغدغه های مهم افراد در دادگاه های حقوقی است. در خصوص انجام این فرایند باید به شرایط انجام قانونی ابطال دقت داشته باشید. همچنین لازم است که به تفاوت های مهم بین این فرایند قانونی و سایر موارد توجه کنید. به این ترتیب در خصوص ابطال معاملات و فسخ قراردادهای فین ما بین با مشکل قانونی روبه رو نخواهید شد. در سال های اخیر قوانین پیرامون این حیطه جامع تر شده اند که رسیدگی به حقوق هر یک از طرفین را ساده تر می کند. شما می توانید در این زمینه با مراجعه به بهترین وکیل حقوقی شیراز روال کاری دادگاه و رسیدگی به پرونده را به نتیجه ایده آل خود نزدیک تر کنید. 

4.5/5 - (2 امتیاز)
بیوگرافی

سجاد محمدی وکیل پایه یک دادگستری شیراز، بیش از ۱۰ سال تجربهٔ وکالت دارد و دانش‌آموختهٔ کارشناسی‌ارشد، گرایش حقوق خصوصی است. عضو کانون وکلای دادگستری استان فارس و از داوران رسمی کانون داوران قوهٔ قضاییه نیز هست. و در این سِمت، پیشینه‌ای درخشان دارد. تاکنون وکالت بیش از ۴۰۰۰ پرونده را در دعاوی متعدد و در زمینه‌هایی چون حقوقی، کیفری، خانواده و ثبتی بر عهده گرفته است و در بیش از ۸۵ درصد پرونده‌ها، نتیجه مطلوب موکل خود را به دست آورده است.

سابقه
بیش از 10 سال
پرونده
موفقیت در پرونده 85%
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09171235873